Cecelia Ahern Suoraan Sydämestä

Osta verkosta: Adlibris Prisma Veikeä tunteiden takaa-ajo Dublinin kaduilla kuljeksii kaksi yksinäistä. Toinen heistä on amerikkalainen professori Justin Hitchcock, joka on saapunut kaupunkiin luennoimaan taiteesta. Päästäkseen kosketuksiin viehättävän lääkärin kanssa avioerosta toipuva Justin suostuu jopa luovuttamaan verta, vaikka pelkkä ajatuskin kammottaa häntä. Toinen yksinäinen on dublinilainen Joyce Conway. Hän on toipumassa vakavasta onnettomuudesta ja avioliittokin on kariutumassa. Sairaalasta päästyään Joycea alkavat vaivata myös oudot unet. Valveillakin hänestä tuntuu kuin hän puhuisi jonkun toisen suulla. Mitä Joycelle oikein on tapahtumassa? Hän kaappaa turvallisen kaavamaiseen elämään tottuneen höperön isänsä mukaansa Lontooseen ratkaistakseen arvoituksen. Isä-tytärparivaljakon matka on kommelluksia täynnä. Isä oppii, ettei turvatarkastuksessa pidä huutaa "Pommi! " ja ettei tv:n antiikkiohjelmaan kannata viedä varastettua tavaraa. Joyce ja Justin puolestaan oppivat, että vaikeistakin muistoista on pystyttävä puhumaan, ennen kuin toisen voi päästää lähelleen.

~Sananen kirjasta~: Cecelia Ahern: Suoraan sydämestä

TEKIJÄ: Ahern, Cecelia TEOKSEN NIMI: Suoraan sydämestä Sidostyyppi: Sidottu kansipaperein (kovakantinen) Teoksen kuntoluokitus: K4- (erinomainen -) ISBN: 9789512076611 Kustantaja: Gummerus Painovuosi: 2009 Painos: 1 Kieli: suomi Sivumäärä: 491 Teoksen mitat: korkeus: 218 mm, leveys: 143 mm, paksuus: 41 mm, paino: 620 g Muuta: Kansipaperin kunto: pienoista käytön jälkeä, selkämyksessä hieman vinoutta Takateksti: Dublinin kaduilla kuljeksii kaksi levotonta sielua. Toinen heistä on amerikkalainen professori Justin Hitchcock, joka on kaupungissa luennoimassa taiteesta. Hurmatakseen viehättävän lääkärin avioerosta toipuva Justin kohtaa pelkonsa ja suostuu verenluovuttajaksi. Hyvällä teolla on kauaskantoisemmat seuraukset kuin Justin arvaakaan. Myös Joyce Convvay on rauhaton. Hän on toipumassa raskaasta menetyksestä, kun oudot unet ja sattumukset keskeyttävät surutyön. Miten Joyce tietää yhtäkkiä kaiken arkkitehtuurista ja puhuu vierasta kieltä? Jokin vetää Joycea Lontooseen magneetin lailla.

Tarinan toinen päähenkilö on Justin, eronnut amerikkalainen professori, joka on muuttanut Lontooseen ollakseen lähellä tytärtään. Justin toimii vierailevana luenoitsijana Dublinin Trinity Collegessa, jossa veripalvelun lääkäri saa ylipuhuttua Justinin luovuttamaan verta. Justin haluaisi tietää, kenen hengen hänen verensä on loppujen lopuksi pelastanut, hänen mielestään verenluovuttajan pitäisi saada iso palkkio anteliaasta eleestään. Ja kuten kunnon satuun kuuluu, kysymyksiin saadaan vastaukset, itsekkäät katsovat peiliin löytääkseen sieltä hyviksen ja loppu on kaikinpuolin onnellinen. Elämä jatkuu, toivoa täynnä. Ihan kivaa kesälukemista, junamatka meni varsin kivuttomasti naurun pyrähdyksiä pidätellessä. Kevyeksi kesälukemiseksi voin kyllä suositella, vaikkei kirja ihan Ahernin parhaimmistoon ylläkään.

Luettuja maailmoja: Cecelia Ahern: Suoraan sydämestä

perjantai, 14. kesäkuu 2019 Avioeron jälkeen tyttärensä Bean perässä Chicagosta Lontooseen muuttanut kuvataiteen ja arkkitehtuurin professori Justin Hitchcock on vierailevana luennoitsijana Dublinissa, kun hän taipuu kollegansa ja tyttärensä painostuksesta luovuttamaan verta. Kuukautta myöhemmin Justinin luovuttama veri päätyy Joyce Conwaylle, joka suureksi surukseen menettää syntymättömän lapsensa ja hautaa lapsihaaveiden mukana myös huteralla pohjalla olleen avioliittonsa. Näiden kahden toisilleen tuntemattoman ihmisen välille muodostuu selittämätön yhteys, joka täyttää Joycen pään Justinin tiedoilla ja muistoilla. Tässä taas yksi Ahernin romaani, joka on helppo kuvitella elokuvana. Lukiessa aloin kuin huomaamattani jopa roolittamaan henkilöhahmoja sopivilla näyttelijöillä. Ei tästä omaa suosikkiani tullut, mutta sanailu oli höpsöllä tavalla hauskaa ja tunnelma kepeä siitä huolimatta, että mukaan mahtui myös surua. Vielä kaksi Ahernin romaania (toivottavasti ei rakkausteemalla, niitä en enää jaksa), sen jälkeen siirryn eteenpäin.

Cecelia ahern suoraan sydämestä obituary

Joycen höperöstä isästä taas en pitänyt ollenkaan, hahmo tuntui liian karikatyyriltä, vaikka tälläisiä vanhuksia varmaan onkin. Ympäristöt kuitenkin ovat hienoja ja sekä Dublinissa että Lontoossa onkin helppo viihtyä Ahernin seurassa. Mukaan on myös saatu paljon hyvää nippelitietoa Justinin ja Joycen innostuessa kertomaan arkkitehtuurista tai taiteesta, mutta se ei missään vaiheessa mene liiallisuuksiin, vaan pysyy mukavana sivujuonteena. Suosittelen Ahernin ystäville ja Dublinin ja Lontoon faneille. Tarina itsessään ei ole uskottavimmasta päästä, mutta tuon muun hyvän takia voi kannattaa kokeilla. Cecelia Ahern: PS, I Love You (2004) - P. S. Rakastan sinua (2005) Where Rainbows End (2004) (aka Rosie Dunne & Love, Rosie) - Sateenkaaren tuolla puolen (2006) If You Could See Me Now (2005) (aka A Silver Lining) - Yllätysvieras (2007) A Place Called Here (2006) (aka There's No Place Like Here) - Ihmemaa (2008) Thanks for the Memories (2008) - Suoraan sydämestä (2009) The Gift (2008) - Lahja (2009) The Book of Tomorrow (2009) - Mitä huominen tuo tullessaan (2010) Girl in the Mirror (2010) - Tyttö peilissä (2012) The Time of My Life (2011) - Tapaaminen Elämän kanssa (09/2012)

Justinkin haluaa selvittää kenelle hänen verensä meni, mutta niitä tietoja ei suostuta luovuttamaan. Joyce ja Justin tapaavatkin lyhyesti muutamaan kertaan, mutta vetovoimasta huolimatta pikatapaamiset eivät johda mihinkään, vaan he jahtaavat toisiaan ympäri Dublinia ja Lontoota, tietämättä tarkkaan mitä ovat hakemassa. Aiemmin Ahernin kirjat ovat olleet nokkelia ja hauskaa luettavaa, mutta Suoraan sydämestä ei kyllä uponnut ja piti yrittää kunnolla keskittyä tarinaan, että yleensä jaksoin tämän lukea loppuun asti. Tunnelma on surullinen ja päähenkilöt ovat jokseenkin alakuloisia ja eksyksissä elämissään. Kommelluksia ja yhteensattumia on Joycen ja Justinin matkalla paljon ja niiden on tarkoitus hauskuuttaa, mutta tämäkään puoli ei nyt kohdallani toiminut, vaan nämä hidasteet ja esteet lähinnä ärsyttivät ja kyllästyttivät. En osaa sanoa onko Ahernin tyyli muuttunut vai mikä tässä oikein oli vikana, voi olla tietysti, että Suoraan sydämestä ei nyt vaan sopinut omaan lukufiilikseen. Henkilöistä Justin ja Joyce ovat kumpikin ihan ok, mutta eivät sen enempää innostaneet.

Cecelia ahern suoraan sydämestä las vegas

Thanks for the Memories Julkaistu 2008, suomennos 2009 491 sivua. Muutamasta aiemmin lukemastani Cecelia Ahernin kirjasta olen pitänyt paljon ja siksi tämä Suoraan sydämestä tarttui mukaan kirjastoreissulta. Ahernin tyyli on mukavan kevyt ja omaperäinen, romanttista kerrontaa pienillä yliluonnollisilla mausteilla, ja siten mitä parhainta kesälukemista. Joyce Conway on menettänyt vauvansa ja tämän yhteydessä saanut sairaalassa verensiirron. Joycen avioliittokin rakoilee pahasti, mies jopa asuu pääasiassa muualla töidensä takia. Joyce tukeutuukin surussaan isäänsä, joka on jo vanhuudenhöperö ja muutenkin hieman erikoinen tapaus. Amerikkalainen professori Justin Hitchcock on vierailevana luennoitsijana Trinity Collegessa, kun kaunis nainen saa hänet suostuteltua luovuttamaan verta. Justin on eronnut ja hänen entinen vaimonsa ja tyttärensä asuvat Lontoossa, joten hänkin on hieman yksinäinen. Joyce alkaa käyttäytyä oudosti verensiirron saatuaan. Hän tietää yhtäkkiä paljon taiteesta ja arkkitehtuurista, osaa monia kieliä ja uskoo matkustelleensa paljon.

Cecelia Ahern: Suoraan sydämestä - Kirjaviidakko - Vuodatus.net -

  1. Ovulaatiotestit | Tampereen yliopistollinen sairaala
  2. Maailman pienin kissa sins
  3. K rauta kolari
  4. ~Sananen kirjasta~: Cecelia Ahern: Suoraan sydämestä
  5. Radisson blu royal aamiainen
  6. Keksijä aulis kärkkäinen
  7. Cecelia ahern suoraan sydämestä md
  8. Cecelia ahern suoraan sydämestä co
  9. Cecelia ahern suoraan sydämestä book