Asunto Osakkeiden Panttaus

 1. Asunto-osakkeen panttaus | Kauppalehti.fi
 2. Asunto-osake pantti

Näin vaikutetaan pitkässä juoksussa asumiskustannuksiin niitä alentaen ja otettaisiin pieni askel tietoyhteiskunnan kehittämisessä maailman kärkeä kohti. Iikko B Voipio Kirjoittaja on toiminut Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen projektijohtajana

Asunto-osakkeen panttaus | Kauppalehti.fi

Asunto-osakeyhtiö syntyy rekisteröimisellä PRH:n kaupparekisteriin. Sen jälkeen asunto-osakeyhtiön perustiedot siirtyvät automaattisesti Verohallinnolle ja yhtiö voi ilmoittautua Verohallinnon arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, työnantajarekisteriin ja ennakkoperintärekisteriin. Ilmoitus kaupparekisteriin vain sähköisesti Asunto-osakeyhtiön perustamisilmoitus PRH:n kaupparekisteriin täytyy tehdä sähköisesti YTJ-palvelussa. Ilmoituksen tekeminen paperilomakkeella ei ole mahdollista. Voit tehdä ilmoituksen sähköisesti, jos olet täysi-ikäinen eli täyttänyt 18 vuotta vähintään yhdellä hallituksen jäsenellä on suomalainen henkilötunnus sekä henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne tai sirullinen henkilökortti (HST-kortti) sinulla on suomalainen henkilötunnus sinulla on henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne tai sirullinen henkilökortti (HST-kortti). YTJ-palvelussa luot perustamisilmoituksen, yhtiöjärjestyksen, huoneistoselitelmän (yhtiöjärjestyksen 4 §) ja osakkeenomistajaluettelon sekä liität perustamissopimuksen.

Patentti- ja rekisterihallitus on toki myös teettänyt esiselvityksen rekisterin toteuttamisesta. Muutaman viimeisen vaalikauden aikana kaikkinainen asioiden valmistelu ja viimeistely on edellyttänyt asian, ongelman tai epäkohdan kirjaamista hallitusohjelmaan. Jos siitä ei ole mainintaa hallitusohjelmassa valtioneuvoston virkamiehet pidättäytyvät järkevien esitysten tekemisestä "poliittisen paineen puuttumiseen" vedoten. Näin tämäkin järkevä asia on tiukasti vihreän veran alla. Saavutettavat hyödyt paitsi valtavan paperimassan vähentyminen olisivat ilmeiset. Aivan samoin kuin omakotikiinteistöjen omistajien kirjaukset ovat julkisesti valvotussa kiinteistörekisterissä, voitaisiin saada asunnon omistamisesta julkinen todiste. Osakepapereiden katoaminen ja kuolettaminen, mikä on yleistä vanhusten kohdalla, tulisi tarpeettomaksi. Taloyhtiöiden osakasrekisterien ajantasaisuus olisi turvattu. Lainan vakuudeksi tehtävä sähköinen panttaus tulisi mahdolliseksi. Hankalaksi koetaan uudistuksen toteuttaminen.

Miten voidaan saada kaikki muutaman asunnon asunto-osakeyhtiön paperit rekisteriin? Miten vanhojen yhtiöiden osakkaiden ties missä olevat omistukset voidaan rekisteröidä? Tähän tarvitaan piiskaa ja porkkanoita. Asunto-osakeyhtiölakia ollaan uudistamassa. Tässä yhteydessä voidaan säätää, että perustettavien asunto-osakeyhtiöiden osakkeiden tulee liittyä sähköiseen järjestelmään. Pankit voisivat pyytää vakuudeksi pantattujen osakkeiden omistajilta lupaa siirtää osakkeet rekisterin piiriin. Tällaiseen operaatioon suostuville voisi ajatella korkomarginaalin hienoista pudotusta, koska toimenpide vähentää pankin tai luottolaitoksen tulevia kustannuksia. Jatkuu mainoksen jälkeen Mainos päättyy Taloyhtiöt voidaan valjastaa talkoisiin, koska ne saisivat osakkaistaan ajantasaista tietoa ja osakerekisterit kuntoon. Lopuksi voidaan rakentaa riittävän pitkä siirtymäaika uudistuksen pakolliseksi tulemiselle, aivan kuin metsäverotuksen uudistuksen yhteydessä 13 vuotta. Kun hallitus helmikuussa käy ohjelmansa välitarkistusneuvotteluihin, voisi tämäkin vähäpätöiseltä kuulostava asia nytkähtää eteenpäin.

Asunto-osake pantti

Arvo-osuusjärjestelmän turvallisuudesta vastaavan EuroClearin mukaan sähköinen asunto-osakejärjestelmä olisi myös huomattavasti turvallisempi kuin nykyinen tapa, jossa osakekirjat ovat paperia ja alttiina esimerkiksi tulipalolle. Tätä turvallisempaa säilytystapaa ei ole olemassa. Liisa Kiuru - Arvo-osuusjärjestelmä on äärimmäisen turvallinen järjestelmä. Esimerkiksi valtion velkapaperit ja yritysten osakkeet säilytetään pankkien arvo-osuusjärjestelmässä. Tätä turvallisempaa säilytystapaa ei ole olemassa, vakuuttaa projektipäällikkö Liisa Kiuru. Kaikki perustuisi vapaaehtoisuuteen Mikäli joku haluaa edelleen säilyttää asunto-osakkeensa vain paperilla, sekin olisi mahdollista. Olisi parempi jos kaikki lähtisivät tähän mukaan. Liisa Kiuru - Meidän mielestä sähköinen järjestelmä perustuisi vapaaehtoisuuteen. Olisi parempi jos kaikki lähtisivät tähän mukaan, mutta lähtökohtana on vapaaehtoisuus, Liisa Kiuru sanoo. EuroClearin ajatuksena on, että vanhoja osakekirjoja siirrettäisiin pikkuhiljaa digitaaliseen muotoon.

Liittynyt: 2. 9. 2006 Viestit: 8 127 Ainoastaan se rahalaitos, josta uutta lainaa olet ottamassa pystyy vastaamaan tähän kysymykseen oikein. Periaatteessa pantattu asunto käy vakuudeksi useampaankin lainaan, kunhan takausten kokonaismäärä ei ylitä pantin vakuusarvoa. Vakuusarvon pitäisi olla alempi kuin asunnon nykyinen markkinahinta, koska yksittäisen asunnon hinta saattaa laskea paljonkin.

 1. Vuokra asunnot rusko
 2. Exchange sähköposti
 3. Asunto-osakeyhtiön osakkeiden panttaus
 4. Iphone 8 ram muisti 4
 5. - Posti henkilöasiakkaille
 6. Lähtevät ja saapuvat lennot | Finnair
 7. Asunto-osake ja panttaus - Minilex
 8. Henri toivonen crash
 9. Mitä panttilainaus on? - Helsingin Pantti - Huoletonta panttilainaa