Pistäytymis Unikoulu Kokemuksia

Jimi jäi yksin poikien huoneeseen. Pojat oli pakko erottaa, koska he reagoivat niin vahvasti toistensa itkuun. Kävimme Jessen kanssa vielä sotasuunnitelman läpi, jotta molemmat tiedettiin toimia samalla tavalla. Tsempattiin toinen toistamme ja vannottiin, ettei luovuteta. Ensimmäinen ilta: Normaalit iltarutiinit, iltamaito, halit&pusut ja sänkyyn. Pupu ja harso kainaloon, peittely, unilaulu soimaan ja sanat "hyvää yötä kulta, nyt nukutaan" ja pois. Jimillä alkoi huutoitku samantien, Theo paini ensin hetken pupun kanssa ja kyllästyttyään yhtyi Jimin kuoroon. Me istuttiin Jessen kanssa keittiössä ja yritettiin olla keskittymättä huutoon. Mentiin heti minuutin kuluttua takaisin, peiteltiin ja sanottiin "nyt nukutaan" ja pois. Pidennettiin aikaa kerta kerralta hieman, edelleen puhutaan siis minuuteista. Kuulosteltiin itkua, pari kertaa molemmat olivat niin paniikin vallassa, että otettiin syliin rauhoittumaan. Pojat olivat sylissä vain noin minuutin verran ja oltiin paikoillamme eli ei heiluttu, heijattu tai kävelty.

Pistäytymis unikoulu kokemuksia lyrics

Pistäytymis unikoulu ohjeet

Turvariepu tuo lapselle tarvittavaa turvallisuuden tunnetta, samalla kun hän etsii untaan. Jotta unikoulun ohjeet toimisivat Jotta unikoulu toimisi, täytyy seuraavien asioiden olla kunnossa: Sinun itsesi täytyy olla rauhallinen ja kärsivällinen, koska lapsi reagoi aina vanhempiensa mielentilaan. Niinpä se vanhempi, joka on juuri sillä hetkellä rauhallisempi ja kärsivällisempi, sopii paremmin hoitamaan lapsen nukuttamisen. Luo lapselle päivisin turvallinen olo olemalla hänen vierellään leikeissä ja tarjoten runsaasti kehokontaktia. Mikäli vauva nukahtaa esimerkiksi kesken rintaruokinnan, herätä lapsi hellästi, jotta hän huomaa sinun siirtävän hänet omaan sänkyynsä. On tärkeää, että lapsi huomaa yöllä olevansa samassa turvallisessa paikassa, jossa hän nukahtikin. Lapsi voi aluksi reagoida unikouluun todella kovalla itkulla, mutta selviää kyllä uusista rutiineista, kunhan vanhemmat ovat hänen tukenaan ja turvanaan auttamassa häntä. Selkeät ja toistuvat päivärutiinit luovat tärkeän pohjan unikoulun onnistumiselle.

Kokemuksia

Ensimmäisenä yönä lapsi laitetaan nukkumaan omaan sänkyyn ja vanhempi istuutuu lapsen sängyn viereen. Jos lapsi itkee, häntä pyritään lohduttamaan puhumalla. Seuraavana iltana vanhempi istuu aivan lapsen sängyn vieressä. Seuraavina öinä pyritään pikkuhiljaa siirtämään tuolia kauemmas lapsen sängystä. Haluatko lisävinkkejä unikouluun? Tilaa unikouluverkkokurssi! Verkkokurssi auttaa sinua opettamaan vauvaasi nukkumaan lempeästi. Kurssi tarjoaa myös ratkaisut yleisimpiin, unikoulun aikana tuleviin ongelmatilanteisiin. Kun ratkaisut löytyvät, on helpompi jatkaa unikoulu maaliin asti. Kurssin on laatinut vauvojen unikonsultti Liisa Niskakangas. Lue lisää unikoulun verkkokurssista täältä Lisätietoa unikoulusta löydät muun muassa Mannerheimin Lastensuojeluliiton verkkosivustolta

Lapsi ehkä vain kääntäisi kylkeä ja jatkaisi unia, mutta virkistyykin äidin reagointiin - näin äiti ja vauva tavallaan pitävät toisiaan hereillä. Ja toisinaan kuvioon lisätään vielä isä ja mahdolliset perhepedissä nukkuvat sisarukset. Sanonkin aina, että perhe nukkukoot rauhassa kimpassa, mikäli se ei häiritse ketään, mutta jos unen kanssa on pulmaa, nukkumispaikkaan kannattaa kiinnittää huomiota. 6. Ns. huudatusunikoululla on huono maine. Onko se tehokas? Entä haitallinen lapselle? Tämän 40-luvun termin soisi jo vaipuvan unholaan ja historiaan, mikäli sillä tarkoitetaan vain lapsen jättämistä yksin huutamaan. Unikoulu on paljon syvällisemmin asiaan paneutuva, koko perheen tilanteen ja lapsen huomioiva kokonaisuus. 7. Kärsivätkö vauvat yöheräilystä? Onko unikoulu hyvä pitää jo vauvan itsensä takia? Kaikki vauvat heräilevät öisin, heräily kuuluu lapsen normaaliin unen fysiologiaan. Kysymys on siitä, kuinka vauva pystyy rauhoittumaan uudelleen uneen ja mitä hän siihen päästäkseen tarvitsee.

  1. Madara kokemuksia
  2. HATANPÄÄN SAIRAALA, KARTANOALUE JA ARBORETUM ASEMAKAAVA NRO 8578 TOIMIVUUSTARKASTELUT - PDF Free Download
  3. Kokemuksia
  4. Testomax kokemuksia