Fränti Ja Vahanen

 1. Ja biztown.com
 2. Fränti ja Vahanen - YouTube
 3. Ja
 4. Fränti ja vahanen suhde
 5. Ja autowerks

17 vuotta panttivankidraamaa myöhemmin Vahanen sanoo, että ensimmäisenä suomalaisnaisen kidnappaus tuo mieleen tapauksen epäoikeudenmukaisuuden. - Se tuntuu kohtuuttomalta, että ihmiset lähtevät hyvää tahtoaan maailmalle auttamaan ja sitten käy näin. Mikään ei oikeuta sellaiseen, Vahanen sanoo Iltalehdelle. Vasta toisena tulevat omat muistot vankeusajalta. - Päällimmäisenä eivät tule omat tunteet. Totta kai siinä tulee myös tunteet minun ja Seppo Fräntin vapauttamisesta ja uskon, että tästäkin selvitään kunnialla. Risto Vahanen ja Seppo Fränti kirjoittivat myös kirjan Jolon panttivankidraamasta. HELI SAARELA " Tähänkö tämä päättyy? " On mahdoton arvioida, millaisia tunteita suomalaisnainen käy tällä hetkellä läpi, mutta esimerkiksi Vahanen myöntää, että tunteet heittelivät laidasta laitaan 140 päivän panttivankidraaman aikana. - Alussa on täydellinen epätietoisuus siitä, miten näin voi käydä ja mitä on tapahtunut. Sen jälkeen tulevat tunteet, että tähänkö tämä päättyy, miten tästä selvitään.

Ja biztown.com

 1. Jolon panttivankikriisistä 20 vuotta: Seppo Fränti selvisi helvetistä pitkän terapian ja taiteen avulla | Yle Uutiset | yle.fi
 2. Gamestop hyvinkää
 3. Värssyjä uudelle vuodelle
 4. Keskustelu - Mistä tietää sairastaako syöpää? | Lääketiede ja terveys | Tiede
 5. Seppo Fränti kertoo omat muistonsa kaappausajasta
 6. Taustapeilin automaattinen himmennys ei toimi?
 7. Bussi helsinki lohja

Fränti ja Vahanen - YouTube

Julkkikset Seppo Fräntistä tuli tahtomattaan julkkis, kun hän 20 vuotta sitten joutui kidnapatuksi Filippiineillä. Traumasta selviämisessä suurena apuna oli taide. Nyt hän on lahjoittanut mittavan taidekokoelmansa Kiasmalle kaikkien meidän nähtäväksi. 19. 3. 2020 Kuvat: Mirva Kakko Se on verissä, keräily. Seppo Fränti on harrastanut keräämistä koko ikänsä, joko omaksi ilokseen tai ansaintamielessä. – Teininä keräsin purkkapakkauksista autojen kuvia, vaikken niin maskuliininen automies ollutkaan. Ja filmitähtiä: Elizabeth Taylor, Sophia Loren, Rock Hudson … keitä niitä nyt oli. Hieman kyseenalainen keräilykohde olivat linnunmunat, joita Seppo säilytti itse askartelemissaan pikku rasioissa. Kerran hän keksi sujauttaa variksenpesään kananmunan ja kävi päivittäin tarkistamassa, kuoriutuisiko sieltä keltainen tipu. Muna pysyi ehjänä. Taidehankinnat tunteella Vanhemmiltaan Seppo Fränti oppi säästäväisyyden. Kun kotiin 1960-luvulla hommattiin jääkaappi, viimeinen nukkumaanmenijä veti töpselin seinästä.

Ja

17 vuotta sitten Seppo Fräntin kanssa vangittu Risto Vahanen myöntää, että tunteet vaihtuivat kuolemasta toiveikkuuteen 140 päivän panttivankidraaman aikana. Suomalainen, Operation Mercyn, avustustyöntekijä kidnapattiin Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa myöhään lauantai - iltana. Kidnappauksen yhteydessä afganistanilainen vartija ja saksalainen avustustyöntekijä surmattiin. Vuonna 2000 indonesialaisella Jolon saarella vangittuna ollut Risto Vahanen kertoo, että vankeusaikana jopa omat kohtalotoverit alkoivat tuntua vihollisilta. Muun muassa Vahanen-konsernissa pääomistajana nykyisin toimiva Risto Vahanen muistuttaa, että vaikeat tilanteet 17 vuoden takaisen panttivankidraaman aikana ovat auttaneet myös johtamisen ja ihmismielen oppimisessa. KIMMO HAAPALA Pääsiäispäivä 23. 4. 2000 jää historiaan Jolon panttivankidraaman alkamisesta. Tuolloin Abu Sayyaf - sissit vangitsivat suomalaiset Seppo Fräntin ja Risto Vahasen Sipadanin saarella Malesiassa. Sen jälkeen kaksikko vietti Abu Sayyaf - sissien armoilla filippiiniläisellä Jolon saarella vajaat viisi kuukautta ennen kuin heidät vapautettiin 9. syyskuuta neljän muun panttivangin kanssa.

Fränti ja vahanen suhde

Abu Sayyafin vaatimuksena oli muun muassa itsenäisen islamilaisen valtion perustaminen Etelä-Filippiineille. EU ja Libya neuvottelivat Abu Sayyafin kanssa panttivankien vapauttamisesta. Libya oli mukana neuvotteluissa, koska se oli tukenut järjestöä. Ensimmäiset panttivangit vapautettiin kesäkuussa lunnaita vastaan. Sen jälkeen vankeja vapautettiin yksi tai useita kerrallaan. Samaan aikaan Abu Sayaaf otti uusia panttivankeja. Fräntin ja Vahasen vapauttamisen jälkeen terroristien leiriin jäi vielä muutamia panttivankeja. Kerrottiin, että yksi yhdysvaltalainen panttivanki olisi teloitettu. Libyan hallitus ilmoitti jo elokuussa maksaneensa 5, 5 miljoonan dollarin lunnaat panttivankien vapauttamisesta. Myöhemmin Filippiinien armeija aloitti suurhyökkäyksen Jolon saarella. Abu Sayyafin Jolon saaren johtaja Ghalib Andang jäi kiinni joulukuussa 2003. Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ja autowerks

Panttivankeina oli suomalaisten lisäksi 11 muuta turistia, muun muassa ranskalainen pariskunta Stephane Loisy ja Sonia Wend, eteläafrikkalainen Monique Strydom, libanonilais -ranskalainen Marie-Michel Moarbes, saksalaiset Marc, Werner ja Renate Wallert sekä 10 malesialaista ja filippiiniläisiä sukellusopasta. [2] Aikajana tapauksen kulusta [ muokkaa | muokkaa wikitekstiä] 25. huhtikuuta Abu Sayyaf ilmoitti, että se on ottanut kansainvälisen turistiryhmän panttivangiksi Jolon saarelle. Toukokuussa taistelut Filippiinien armeijan ja sissien välillä kiihtyivät, ja panttivangit siirrettiin muualle. Euroopan Unioni ja Libya perustivat oman neuvottelutiimin. Libya tuli mukaan, koska se tuki Abu Sayyafia. lähde? Tämän kaappaustilanteen aikana sen politiikka kuitenkin muuttui, koska Gaddafi ei halunnut saada taas terrorismin tukijan mainetta. 9. toukokuuta Suomen, Saksan ja Ranskan ulkoministerit kävivät Manilassa tapaamassa presidentti Joseph Estradaa, joka vakuutti ettei panttivankeja yritetä vapauttaa väkivaltaisesti.

Dingo-ilmiön hysteerisimmistä vuosista kertoo kesän 2020 uusi audiodraama Kaikki huutaa Dingo! Peräti 20-osainen sarja on kuunneltavissa Yle Areenassa kokonaisuudessaan 2. heinäkuuta alkaen. Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto

Joukossa oli myös saksalainen panttivanki Werner Wallert, jonka puoliso Renate oli vapautettu 17. heinäkuuta. Samalla kun eteläafrikkalainen panttivanki vapautettiin seuraavana päivänä, yksi amerikkalainen ja kaksi filippiiniläistä koulutyttöä otettiin panttivangiksi Jololla. 29. elokuuta Abu Sayyaf uhkasi tappaa amerikkalaisen, ellei kolmea islamistiterroristia vapautettaisi Yhdysvaltojen vankiloista. Joukossa oli World Trade Centerin 26. helmikuuta 1993 tehdyn pommi-iskun suunnittelija Ramzi Youssef. 3. syyskuuta filippiiniläinen poliisi vapautti kaapatut rakennustyöläiset. [4] Loppujen Sipadanin panttivankien vapautus [ muokkaa | muokkaa wikitekstiä] 9. syyskuuta kuusi Sipadanin panttivankia, joihin kuuluivat suomalaiset Risto Vahanen ja Seppo Fränti, saksalainen Marc Wallert, ranskalainen Stephane Loisy ja loput malesialaiset, vapautettiin, ja heidät vietiin armeijan helikopterilla Jolon saaren pääkaupunkiin ja sieltä edelleen Zamboangaan, Mindanaon saarelle, jossa heidän kotimaansa diplomaatit odottivat heitä.

Fränti piirsi paperille kuvan Abu Sulaymanista. Kuva julkaistiin myöhemmin Washington Postissa. – Sulayman tuli leirille, ja olin hänelle muun muassa ihmiskilpenä. Hän sanoi, että jos ne aikovat ampua, niin ampuvat sitten minut. Hän oli yksi niistä pahimmista. Fränti näki leirillä pahuuden ihmisten silmissä. – Ne pahimmat olivat pelottavan näköisiä, eivät näyttäneet välttämättä edes ihmisiltä. Silmistä näkee sen vertaa hyeenaan, joka yrittää hyökätä päällesi, niin sellaisia fiiliksiä tulee näistä ihmisistä. Se oli jotain omessa en ole sellaisia tavannut. Tätä on vaikea pukea sanoiksi, mutta niillä oli aivan käsittämätön se tunne, minkä niiden silmistä näki. Jotenkin tunteiltaan niin helvetin köyhiä. Kaiken kokemansa jälkeen Fränti ei enää pelkää kohdata ihmisiä ja elämää. – Eihän tässä pelätä voi, sillä sitten ei voisi lähteä enää ovesta ulos ollenkaan. – Tämä (panttivankeus) on osa elämääni, ja se oli tarkoitettu tapahtuvan näin. Lopputulos on ihan hyvä, olen ihan tyytyväinen elämääni.

 1. Paras monitoimitulostin 2010 relatif
 2. Vuokra asunnot pihtipudas
 3. Heikki turunen kivenpyörittäjän kylä the sun
 4. Pohjanmaan poliisi uutiset