Mitä Tehdä Kesälomalla

 1. Mitä Suomessa saa tehdä kesälomalla - Taloussanomat - Ilta-Sanomat
 2. Mitie tehdae kesaelomalla

– Ehdottomasti hyvä vaihtoehto. Tänä kesänä telttailisin, ja ensi kesänä vasta klubeille, Jaakkola sanoo. – Luonto, ulkoilu, kansallispuistot, ne tulevat varmasti olemaan suosittuja, Virkkunenkin sanoo. Metsähallituksen mukaan vilkkaimpia kohteita tulee välttää ja noudattaa ohjeita. Oma teltta on hyvä yöpymiseen, sillä vaikka tuvat avataan kesäkuun alussa, tuvissa ja laavuissa ei ehkä ole riittäviä turvavälejä. Ulkoliikunta-aktiviteetit, kuten melonta-, pyöräily-, ja maastoratsastuspalvelut voivat olla kesän hittejä. Aukiolo riippuu niissäkin siitä, onko asiakkaita. Nähtävyydet ja museot Kaikki julkiset sisätilat, kuten museot, uimahallit, teatterit ja kirjastot, avataan kesäkuussa. Myös urheilukilpailut alkavat erityisjärjestelyillä. Useiden kesäteattereiden osalta peli taitaa olla menetetty, sillä 50 hengen kokoontumisrajoite on ongelma, eikä harjoituksiakaan voitu keväällä pitää. Suomen kesän parhainta antia olevista festivaaleista suurin osa on jo peruttu. Yli 500 ihmisen yleisötapahtumat on kielletty kesä- ja heinäkuulta.

Mitä Suomessa saa tehdä kesälomalla - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kesä ja kesälomat lähestyvät, kuinka ihanaa! Tämä on parasta aikaa vuodessa, kun kaikki kesän kokemukset ja riennot ovat vielä edessä päin. Tänä vuonna tosin kesää ja lomia pitää suunnitella vähän uusiksi, sillä monien meidän kesälomamatkat ulkomaille näyttävät aika epätodennäköisiltä vallitsevan tilanteen vuoksi. Itse olen viettänyt viimeiset 6 vuotta koko heinäkuun ulkomailla, ja tänä kesänä kesälomaa piti viettää Roomassa, Ibizalla ja Costa del Solilla. Onneksi kesäinen Helsinki on ihana kaupunki, joka tarjoaa paljon tekemistä ja näkemistä. Kaupungista löytyy paljon kesään sopivia ajanviettopaikkoja, uimarannoista julkisiin saunoihin ja saaristosta vehreisiin puistoihin, joissa istua ystävien kanssa kesäiltoina picnicillä. Unohtamatta kulttuuria kesäteattereiden, museoiden ja kaupunkitapahtumien muodossa. On siis sanomattakin selvää että Helsingistä löytyy paljon tekemistä kesällä, ja halusin koota ne kaikki yhteen teille. Huom! Muutama ideoista voi vallitsevan koronatilanteen vuoksi olla osittain tai täysin rajoitettuja tulevana kesänä, mutta tulevien kesien vuoksi halusin silti sisällyttää ne tähän listaan.

Lomarengas-ketjussa mökkejä saa yhä hyvin. Hinnoissa ei ole mitään muutoksia edellisvuosiin verrattuna, ja varaustilanne muistuttaa edelliskeväitä. Vuokramökkien käyttöön on tulossa lisäohjeita siivouksesta ja hygieniasta. Lomarenkaan toimitusjohtaja Juha-Pekka Olkkola kertoo, että ihmiset suosivat lähellä kotia sijaitsevia mökkejä. Odotuksia on, että varausten määrä kiihtyy, mutta toisaalta pelko esimerkiksi toisesta tartunta-aallosta lykkää päätöksiä. Matkailuohjeita valmisteilla Työ- ja elinkeinoministeriö valmistelee parhaillaan matkailuelinkeinojen työryhmän kanssa matkailun kansallista turvallisuusohjeistusta. Sitä valmistellaan tiettävästi yhdessä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa THL:n ohjeiden pohjalta. Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa tekee omavalvontana turvaohjetta, jota hallitus on edellyttänyt. Hallitus tiedottaa uudesta ravintolalaista ja siihen liittyvistä ehdoista tällä viikolla.

Täältä löydät listan saarista ja vesireittiliikenteestä niihin. 8. Suomenlinna ansaitsee ainakin yhden retken kesässä, tähän on myös hyvä yhdistää picnic ja ystävät. 9. Suuntaa Liuskaluodon Skifferiin pizzalle. 10. Nauti illallinen saaristoristeilyllä. 11. Pyöräile tutustumaan uuteen kaupunginosaan tai Helsingin isoon Keskuspuistoon. 12. Museot ovat ihanaa sadepäivän viihdettä, niitä nimittäin suomen kesässä riittää. 13. Syö makea hattara ja huuda äänesi käheäksi Linnanmäen v uoristoradassa. 14. Lähde katsomaan ulkoilmaelokuvaa Kino Engelin kesäkinoon tai Kinokivinokkaan. 15. Kesäillat terassilla ystävien kanssa ovat parhaita. Miten olisi vaikka terassikierros Kalliossa Vaasankadulla? 16. Nauti torikahvit Kauppatorilla tai Töölöntorilla. 17. Suuntaa saunomaan. Helsingistä löytyy monta ihanaa saunaa, kuten Löyly, Sompasauna, Lonnan sauna, Kulttuurisauna, Allas Sea Pool ja Kotiharjun sauna. Useammasta näistä saunoista pääsee pulahtamaan mereen. 18. Tee retkiä Helsingin luonto- ja viheralueille kuten Kivinokkaan, Lammassaareen tai Uutelaan.

Mitie tehdae kesaelomalla

 1. Joulunavaus espoo 2019
 2. Suvin matkassa
 3. Elisa myymälä turku youtube
 4. Wilmaan kirjautuminen - Wilma - Suomen Adventtikirkon koulut
 5. Op korttiyhtiö oyj
 6. Työsuhteen purku koeajalla - tuleeko aina 3 kk karenssi - Minilex
 7. R kioski soukka bank
 8. Suomen jalkapallo maajoukkue
 9. Lento onnettomuuksia suomessa
 10. Amk aikuiskoulutus
 11. Aro systems avoimet työpaikat
 12. Keravan taidemuseo - Kerava

– Katsotaan miten toiminta alkaa rullaamaan, ja jos kaikki pelaa hyvin, rajoituksia lievennetään, MaRan varatoimitusjohtaja Veli-Matti Aittoniemi sanoo. – Tässä on jonkinlainen eurooppalainen käytäntö syntymässä, ja meillä ollaan tekemässä vastaavaa. – Terassit ovat selvästi parempi vaihtoehto syömiselle kuin sisätilat, Jaakkola sanoo. Noutoruokaa myytäneen myös kesällä paljon, eli ravintolaruokaa saa lomailijakin vaikka terassilla tai mukaansa. Johtaja Paavo Virkkunen Visit Finlandista huomauttaa, että ravintolat elävät yhä poikkeusoloja ja joutuvat arvioimaan viikko viikolta, onko toiminta kannattavaa. – Kannattaako tiettyjä palveluita lähteä tuottamaan, jos tietää että ne ovat tappiollisia. Esimerkiksi ravintolahenkilökuntaa ja polttoainetta vievien rannikko- ja sisämaaristeilyiden järjestäminen voi olla kannattamatonta, jos matkailijoita on vähän liikkeellä. 4. Luontoon liikkumaan? Epidemia on näkynyt Etelä-Suomen ulkoilualueilla ja kansallispuistoissa jopa ruuhkina. Retkeily ja kansallispuistot vetävät tänä kesänä lomalaisia.

19. Vietä turistipäivä Hop on Hop off-bussin kyydissä ja kierrä Helsingin ikonisilla nähtävyyksillä, kuten Sibelius-monumentilla ja Temppeliaukion kirkolla. 20. Aja kierros satavuotiaalla museoratikalla. 21. Vietä staycation jossain Helsingin ihanassa hotellissa, kuten St. Georgessa tai Lapland Hotellissa. 22. Helsinkiläisten olohuone Oodi tarjoaa paljon viihdykettä ja on myös hyvä paikka viettää sadepäivää. 23. Liiku ulkona. Helsingistä löytyy monta ulkoliikuntapaikkaa, kuten Malminkartanon portaat, Merihaan padel-kenttä, Mustikkamaan tennis- & koripallokentät ja ulkogymit Hietsussa ja Kaivarissa. 24. Käy kahvilla Helsingin merenrantakahviloissa, kuten Regatassa, Ursulassa tai Ihana kahvilassa. 25. Kaiva kaapista mato-onki tai virveli ja lähde kalastamaan Vanhankaupunginkoskelle. 26. Lähde veneilemään, sup-lautailemaan tai melomaan. Vuokraustoimintaa löytyy ainakin Munkkiniemestä, Töölönlahdelta ja Vuosaaren Aurinkolahdelta. 27. Kierrä kirpputoreilla löytämässä aarteita. Suosittuja kirppareita löytyy Hietalahden torilta, Aleksis Kiven kadulta (sunnuntain puistokirppis) ja Relovesta.

Uusia kesiä tulee koronakesänkin jälkeen <3 Poimi näistä vinkeistä ideoita mitä tehdä kesällä Helsingissä: 1. Mene uimarannalle, se on parasta aurinkoisen päivä puuhaa. Uimarantoja löytyy ympäri Helsinkiä, omat suosikkini ovat Hietsu, Mustikkamaan ja Aurinkolahden uimaranta. 2. Jos et ole hiekkarantojen ystävä, päivää voi viettää myös maauimalassa Helsingin uimastadionilla tai Kumpulassa. 3. Grillaaminen kuuluu kesään ja Helsingistä löytyy useita vapaasti käytettäviä grillipaikkoja, muun muassa Teurastamon pihalta ja Uunisaaresta. Muista ottaa omat polttopuut tai grillihiilet mukaan. Täältä löydöt kaikki Helsingin grillipaikat. 4. Picnic on ihana tapa yhdistää ystävät, hyvä ruoka ja Helsingin kauniit puistot ja kalliot. 5. Kilistele kuohuvalla Helsingin kattojen yllä. Kattoterassit löytyy ainakin Ravintola Loisteesta ja Hotelli Tornin Ateljee baarista. 6. Jäätelö kuuluu myös kesään, herkullisia palloja saa ainakin Helsingin Jäätelötehtaalta ja Jädelinolta. 7. Suuntaa saaristoon. Helsingin edustalla on ihania saaria, kuten Pihlajasaari, Lonna & Vallisaari.

6. Hotellit ja kylpylät? Monet hotellit ovat olleet väliaikaisesti kiinni, koska asiakkaita ei ole. Kuinka moni aukeaa kesä-heinäkuussa, on auki. Niissäkin palveluita on rajoitetummin. Vapaaehtoisesti kiinni olevat kylpylät selvittävät parhaillaan omaa turvaohjeistusta. Kylpylät miettivät parhaillaan rajoitettua avautumista kesäkuussa. 7. Huvipuistoon tai eläintarhaan? Huvipuistoja availlaan ensi kuusta alkaen, mutta asiakasmääriä rajoitetaan, ja niissä on turvaetäisyyksiä ja hygieniaohjeita. Särkänniemen aukeamisesta ei vielä ole tarkempaa aikataulua ja erityiskäytäntöjä selvitetään. Linnanmäki neuvottelee parhaillaan aluehallintoviraston kanssa huvipuiston turvallisen avaamisen edellytyksistä kesäkuussa. Sisäleikkipuistoista HopLopit on suljettu toistaiseksi. Helsingin Korkeasaari avautuu kesäkuun alusta. Sinnekin tulee uusia turvaohjeita. Ranuan eläinpuisto avautuu kesäkuussa. Ähtäri Zoo ei ole toistaiseksi kertonut aukeamisesta. 8. Vuokramökille? Suomalaiset viettänevät tänä kesänä paljon aikaa mökeillä.