Avioeron Hakeminen Yhdessä

  1. Avioeron hakeminen yhdessä

Voit esimerkiksi ottaa käyttöön minkä tahansa sellaisen sukunimen, joka sinulla on ennen ollut. Lähetä hakemus nimenmuutoksesta Digi- ja väestötietovirastoon. Avioero ja oleskelulupa Jos sinulla on määräaikainen oleskelulupa, joka on myönnetty perhesiteen perusteella, avioero saattaa vaikuttaa oleskelulupaan. Tällaisessa tilanteessa harkitaan aina erikseen, jatketaanko oleskelulupaa avioeron jälkeen, vai peruutetaanko se. Lisää tietoa saat InfoFinlandin sivulta Oleskelulupaongelmat. Omaisuus avioerossa Tietoa omaisuuden jaosta avioerossa saat InfoFinlandin sivulta Omaisuus avioerossa. Lapset avioerossa Lisää tietoa lapsista avioerossa saa InfoFinlandin sivulta Lapset avioerossa.

Avioeron hakeminen yhdessä

Lisää tietoa saat InfoFinlandin sivulta Avioliiton ja parisuhteen ongelmat. Väkivaltatilanteissa saat lisää tietoa InfoFinlandin sivulta Väkivalta. Monet järjestöt ja seurakunnat järjestävät tukiryhmätoimintaa niille, jotka ovat eronneet. Lisää tietoa saat esimerkiksi Väestöliiton ja Kirkon perheasiain neuvottelukeskuksen sivuilta. Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry:n sivuilta löydät tietoa ja neuvoja vanhemmille, jotka harkitsevat eroa. Miessakit ry. pyrkii huolehtimaan miesten hyvinvoinnista ja tarjoaa sosiaalista toimintaa ja tukea. Toimintaa on Helsingissä, Tampereella ja Lahdessa. Lisätietoja löydät internet-sivuilta suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi. linkki Suomen evankelis-luterilainen kirkko: Tietoa kirkon perheneuvonnasta suomi | ruotsi linkki Miessakit ry: Tukea miehille suomi | ruotsi | englanti linkki Duo Kahden kulttuurin perheille: Avioero kaksikulttuurisessa liitossa englanti Sukunimi avioerossa Jos avioliittosi päättyy eroon, sukunimesi ei muutu. Jos haluat, voit ottaa käyttöösi toisen sukunimen.

linkki Finlex: Avioliittolaki suomi | ruotsi | englanti linkki Avioerohakemus (pdf, 100 kb) suomi | ruotsi linkki Oikeuslaitos: Avioeron hakeminen suomi | ruotsi | englanti linkki Yhden Vanhemman Perheiden Liitto: Avioero Suomessa englanti | venäjä | viro Harkinta-aika Kun ensimmäinen avioerohakemus on jätetty, alkaa kuuden kuukauden harkinta-aika. Harkinta-aika on pakollinen, jos et ole asunut kahta vuotta eri osoitteissa puolisosi kanssa. Jos haet avioeroa yhdessä puolisosi kanssa, harkinta-aika alkaa heti, kun yhteinen hakemus on saapunut käräjäoikeuteen. Jos toinen puoliso hakee avioeroa yksin, harkinta-aika alkaa siitä, kun hakemus on annettu tiedoksi toiselle puolisolle. Käräjäoikeus huolehtii siitä, että puoliso saa tiedon hakemuksesta. Harkinta-ajan jälkeen Käräjäoikeus tuomitsee puolisot avioeroon, kun: kuuden kuukauden harkinta-aika on kulunut umpeen ja toinen puoliso vaatii tai molemmat puolisot yhdessä vaativat, että heidät tuomitaan avioeroon. Vaatimus siitä, että oikeus tuomitsee puolisot avioeroon harkinta-ajan kuluttua, tehdään samalla tavalla kuin ensimmäinen hakemus.

  • Omaishoidon tuen määrä 2018
  • Pirkanmaan ely keskus
  • Lathan pinin korjaus new
  • Vepsäläinen black friday
  • Suomen cup vuokatti 2017
  • Keski-Suomen Automyynti Oy, Mikkeli — osoite, puhelin, arvostelut
  • Mm ralli live tulokset
  • Hinnasto | Vihtivet

Voitte hakea avioeroa käräjäoikeudesta yksin tai yhdessä. Erohakemuksen jättämisestä alkaa harkinta-aika. Perheasioiden sovittelusta ja lastenvalvojalta saatte ohjausta ja apua. Viittomakieliset videot Mitä avioerossa tapahtuu, viittomakielinen video Mitä palveluja voin saada? Katso aiheeseen liittyvät palvelut ja asiointikanavat. Siirry palveluihin Tekstistä vastaa: Päivitetty: 9. 6. 2020

Avioerohakemuksen yhteydessä voidaan käsitellä myös esimerkiksi elatusapuun ja huoltajuuteen liittyvät seikat. Vanhemmat voivat sopia näistä asioista keskenään ja jättää sopimuksen tuomioistuimen vahvistettavaksi. Jos puolisot eivät kykene sopimaan asioista keskenään, antaa käräjäoikeus asiasta päätöksen puolisoiden tai puolison pyynnöstä. Muita avioeron yhteydessä sovittavia asioita ovat esimerkiksi se, kumpi puolisoista jää asumaan perheen nykyiseen kotiin. « Avioero klikkaa linkkiä päästäksesi takaisin etusivulle

Miten toimia, jos edessä on avioero? Avioero on useimmilla eroavilla pareilla edessä ensimmäistä kertaa. On enemmän kuin tavallista tuntea neuvottomuutta elämän uudelleenjärjestelyn edessä. On hienoa, jos eropäätöksen tehtyänne saatte asiat keskenänne sovittua. Kannattaa kuitenkin muistaa, että sovitut asiat täytyy aina laittaa myös pätevään asiakirjaan. Avioero edessä Lue lisää osituksesta Kun avioliitto päättyy, mielessä voi olla kymmeniä kysymyksiä omaisuutenne jakamisesta. Kokeneet perheoikeuden asiantuntijamme osaavat auttaa ymmärtämään, miten asiat ovat ja millaisia vaihtoehtoja juuri teidän tilanteessanne on asioiden järjestelyyn. Lue lisää

Tämän jälkeen eron saaminen edellyttää uutta hakemusta harkinta-aikoineen. Puolisoiden ei tarvitse avioeron saamiseksi muuttaa harkinta-aikana erilleen. Puolisoiden osallistuminen erityiseen perheasioiden sovitteluun on myös vapaaehtoista. Alaikäiset lapset Avioeron yhteydessä voivat puolisot jättää tuomioistuimen vahvistettavaksi puolisoiden sopimuksen alaikästen lastensa huollosta, asumisesta, elatuksesta ja tapaamisoikeudesta. Mikäli vanhemmat eivät pysty sopimaan näistä lapsia koskevista asioista, tuomioistuin päättää niistä vanhemman pyynnöstä. Omaisuuden jakaminen Avioerohakemuksen yhteydessä voidaa myös hakea pesänjakajan määräämistä toimittamaan puolisoiden omaisuuden jakaminen eli ns. ositus, mikäli puolisot eivät pääse sopimukseen omaisuutensa jakamisesta avioeron johdosta. Avioerohakemuksessa puoliso voi myös vaatia yhteiselämän lopettamista, jos puolisot eivät riitaisuuksiensa johdosta pysty keskenään sopimaan siitä, kumpi puolisoista jää asumaan yhteiseen kotiin. Käräjäoikeus joutuu tällöin ratkaisemaan kumpi puolisoista on enemmän asunnon tarpeessa ja kumpi puolisoista joutuu muuttamaan pois yhteisestä kodista.

Jos sinulla tai puolisollasi on kotipaikka Suomessa, voit hakea avioeroa Suomen lain mukaan. Myös joissakin muissa tapauksissa voit hakea Suomen lain mukaista avioeroa. Avioerosta määrätään avioliittolaissa. Avioeron hakeminen Avioeroa voi hakea kumpi tahansa puoliso yksin tai molemmat puolisot yhdessä. Voit hakea avioeroa yksin, vaikka puolisosi ei haluaisi erota. Avioeroa haetaan käräjäoikeudesta. Tuomioistuin ei tutki, miksi avioeroa on haettu. Puolisoiden välisiä suhteita ei myöskään tutkita. Avioeroa täytyy hakea kirjallisella hakemuksella. Voit jättää avioerohakemuksen oman tai puolisosi kotikunnan käräjäoikeuden kansliaan. Voit myös lähettää hakemuksen käräjäoikeuden kansliaan postissa, sähkeenä tai sähköpostina. Avioerohakemuksen löydät sivuilta. Avioeroa haetaan kahdessa vaiheessa. Aluksi jätetään avioerohakemus. Harkinta-ajan jälkeen avioeroa täytyy hakea uudelleen. Avioero tuomitaan vasta toisen hakemuksen jälkeen. Avioero tuomitaan, vaikka toinen puoliso vastustaisi sitä. Lisää tietoa avioeron hakemisesta saat Oikeusministeriön sivuilta.