Kukkien Istutus Parvekelaatikkoon

  1. Parvekelaatikon istutus | Martat
  2. Näin valitset kesäkukat | Kodin Kuvalehti
  3. Sarin puutarhat: Helppo - rusokkia ja maahumalaa parvekelaatikoihin
  4. Ekukka.fi | Orvokit

Kaunis ja käytännöllinen ruukkupuutarha sopii pihalle tai parvekkeelle. Ruukkuina voi hyödyntää erilaisia kierrätysmateriaaleja. Ruukkupuutarha: 14 ideaa kasveihin ja istutuksiin 1. Pieneen ruukkuun kannattaa istuttaa vain yhtä lajia. Pikkupetunian kerrannaiskukkainen lajike on oiva valinta säväyttäväksi yksittäiskasviksi. Sen voi istuttaa amppeliin tai nostaa ruukussaan ylös hyllylle, jolloin jopa 70-senttiset kukkaversot pääsevät vapaasti ryöppyämään alaspäin. Aurinkoinen tai puolivarjoisa paikka on pikkupetunialle mieleen. Kukinta kestää kesäkuulta syyskuulle. 2. Kesäharso on monelle se keskikesän ehdoton kukkasuosikki. Kylvä siemenet touko–kesäkuussa, niin pääset nauttimaan suloisesta kukkapilvestä heinä–elokuussa. Kasvi viihtyy parhaiten auringossa. 3. Vyöhykepelargoni ' Mårbacka ' on ollut ruotsalaisten suosikkipelargoni jo kymmeniä vuosia. Nimensä se on saanut maan rakastetun kirjailijan Selma Lagerlöfin kodin mukaan. Hempeät kerrannaiskukat peittävät tätä auringossa ja puolivarjossa viihtyvää kaunotarta varhaisesta keväästä pakkasiin saakka.

Parvekelaatikon istutus | Martat

Martan vinkki: Laita lecasora tai sora vanhojen sukkahousujen lahkeeseen, sido lahkeen suu kiinni ja laita pussi laatikon pohjalle. Syksyllä saat pussin sisällä olevan soran kätevästi talteen. 5. Täytä laatikko mullalla lähes reunoja myöten. 6. Ota taimi varovasti pois taimipotista niin, että juuripaakku säilyy ehjänä. 7. Istuta taimet sopivin välein multaan. Tiivistä multa juurien ympärille juuripaakun sivuilta. Taimet istutetaan entiseen kasvusyvyyteen niin, että juuripaakun päälle tulee ohut kerros multaa 8. Kastele istutus myös altakasteluruukussa päältä päin, niin että multa kostuu tasaisesti. Kun vesi on imeytynyt, ripottele pinnalle ohut kerros kuivaa multaa, joka vähentää veden haihtumista mullan pinnan kautta. Kastele seuraavan kerran vasta sitten, kun mullan pinta on kuivahtanut. 9. Jos istutat kasvit jo toukokuussa ja yöpakkaset uhkaavat, nosta istutukset sisälle tai peitä ne hyvissä ajoin kasvuharsolla. Harso ja mullan pinnalta harson alle haihtuva kosteus suojaavat kasveja parin asteen pakkaselta.

Surfinia-petunia ' Tumbelina Priscilla ', tarhaverbena ja hopeakäpälä ' Variegata ' menestyvät paahteisen aurinkoiselle paikalle nostetussa amppelissa. 11. Lehdillään koreilevat pitkäversoiset lajit, kuten hopeavitja ja hopeakäpälä, sopivat ruukkujen ja laatikoiden reunoille sekä kukkaistutusten täytekasveiksi. Hopeavitjan ja -käpälän versot voivat kasvaa jopa metrin mittaisiksi. Molemmat lajit ovat monikäyttöisiä, sillä ne viihtyvät niin auringossa kuin puolivarjossakin ja niiden hopeanhohtoiset lehdet sointuvat yhteen kaikenväristen kukkien kanssa. Tässä ne ovat saaneet kumppaneikseen aurinkoa rakastavat tähtisilmän ja kerrannaiskukkaisen marketan. 12. Kerää ruukkuja ja astioita lähelle toisiaan. Näin pääset sommittelemaan kasveista isoja yhtenäisiä kokonaisuuksia, samaan tapaan kuin tekisit istuttaessasi uutta kukkapenkkiä. Valitse ruukkupuutarhallesi tietty teema ja pidä siitä kiinni, jotta vaikutelma säilyy tyylikkäänä eikä menetä jännitettään. Ruukkukasvien vaihtaminen ja siirtäminen on vaivatonta, ja niinpä teematkin voivat muuntua vuodesta tai vuodenajasta toiseen.

Näin valitset kesäkukat | Kodin Kuvalehti

Lumihiutaleen riippuva kasvutapa pääsee oikeuksiinsa kapeassa uurnamaisessa astiassa. Pikkupetunian Millions Bells -lajike tuo asetelmaan sähäkkyyttä. Nimestään huolimatta pikkupetunia ( Calibrachoa) ei ole aito petunia ( Petunia), joskin sille läheistä sukua. Molemmat lajit ovat peräisin Etelä-Amerikasta ja vaativat säännöllistä kastelua ja lannoitusta jaksaakseen kukkia keskeytyksettä. 7. Petuniat ovat olleet suosittuja Suomessa jo 1800-luvun lopulta saakka. Uusia lajikkeita kuitenkin tulee markkinoille vuosittain. Nyt kysyttyjä ovat kukat, joissa on tummia, dramaattisia sävyjä. Palkitun ' Phantom '-lajikkeen tumman samettisten kukkien keltaiset tähtikuviot erottuvat hyvin iltahämärässäkin. Sijoita petuniaruukku paikkaan, johon aurinko paistaa vähintään kuusi tuntia päivässä. Poista kuihtuneet kukat kukkapohjuksineen. 8. Laakeaan astiaan mahtuu paljon kasveja, mutta matalassa multatilassa kastelun ja lannoituksen merkitys korostuu. Varaudu antamaan poutapilvelle, orvokille, pelargonille ja verbenalle vettä päivittäin.

Parvekekukkien menestymisen salaisuutena ovat puhdas ruukku tai laatikko, hyvä multa ja elinvoimaiset taimet. Kesäkuun 10. päivän jälkeen on hyvä aika istuttaa kesäkukat, sillä perimätiedon mukaan alkukesän yöpakkaset ovat ohi. 1. Osta vain hyväkuntoisia taimia. Hyvä taimi on tanakka. Lehdet ovat kauttaaltaan vihreät. Kukkien taimissa on runsaasti nuppuja ja nupun alkuja. Kastele taimet ennen istutusta, niin ne irtoavat paremmin taimipotista. 2. Pese istutusastiat hyvin. Kasvitauteja aiheuttavat sienet kulkeutuvat vanhan mullan ja kasvinjätteiden mukana. 3. Valitse astiaviljelyyn sopiva multa (esimerkiksi kesäkukkamulta). Multa säilyttää rakenteensa koko kesän ajan ja siinä on usein myös kastelukitetiä, jotka helpottavat kastelua. 4. Painele multa altakastelulaatikon/-ruukun välipohjassa olevaan kouruun tai putkiin. Jos laatikko tai ruukku ei ole altakastelumallia, laita pohjalle kerros lecasoraa tai karkeaa soraa salaojaksi.. Sora ja multa eivät sekoitu, jos laitat sorakerroksen päälle kuitukangaspalan.

Sarin puutarhat: Helppo - rusokkia ja maahumalaa parvekelaatikoihin

Jos pakkasta on enemmän, kevyttä harsoa voi laittaa kasvien päälle 2-3 kerrosta.

Ekukka.fi | Orvokit

  • Näin valitset kesäkukat | Kodin Kuvalehti
  • Uusi lomalaskenta ja sivukulut - Visma Community
  • Sää 10 vrk turku
  • S80 akun vaihto
  • Pakoputkihuolto Sata Oy, Vantaa, OSMANKÄÄMINTIE 22

Laatikkoon sopivia lajikkeita ovat mm. pehmeälehtiset 'Australialainen' ja 'Amerikkalainen', rapeat jääsalaatit, vihreät ja punaiset tammenlehtisalaatit sekä poimuiset, kiharaiset ripsureunaiset punainen Lollo Rosso ja vihreä Lollo Biondat. Rukola (sinappikaali) kylvetään useita kertoja kesän aikana. Taimiväli 5-10 cm. Sato valmistuu parissa kuukaudessa. Vuonankaali kylvetään heinäkuussa ja sato on valmis syyskuussa. Taimiväliksi jätetään 3-5 cm. Vuonankaali muodostaa pieniä lehtiruusukkeita. Maku on mieto ja pähkinämäinen. Kasvi kestää hyvin syksyn viileyttä, jopa pakkasta.