Liittoon Kuulumaton Lakon Aikana

 1. Teollisuusliitto paimentaa lakkoon myös liittoihin kuulumattomia – "Sanallista miekkailua voi tulla"

Paperiliiton, Teollisuusliiton ja Pron laajat lakot metsäteollisuudessa alkoivat eilen. Rintama ei ole pitänyt täydellisesti, koska joissakin lakon piirissä olevissa työpaikoissa on tehty töitä siitä huolimatta. Teollisuusliiton verkkosivuilla on julkaistu työpaikkatiedote tulostettavaksi lakossa oleviin toimipaikkoihin. Tiedotteen mukaan lakon piirissä ovat kaikki työpaikan työehtosopimuksen soveltamisalan mukaiset työt. – Lakko koskee kaikkia töitä katsomatta työntekijän tehtävää tai sitä, onko henkilö Teollisuusliiton jäsen vai ei. Lakon aikana ei synny tuotantoa, kerrotaan tiedotteessa. Teollisuusliiton puutuotesektorin johtaja Jyrki Alapartanen katsoo, että lakon piiriin kuuluvia töitä tekevä on "rikkuri", vaikka ei olisi liiton jäsen. – Työt ovat lakossa ja kaikki ovat rikkureita, Alapartanen kertoi. Alapartasen mukaan kaikkien pitää toteuttaa käynnissä olevaa laillista lakkoa. Alapartanen katsoo, että yksi rikkureihin kohdistuva kurinpalautuskeino on, että he leimautuvat työpaikalla.

Teollisuusliitto paimentaa lakkoon myös liittoihin kuulumattomia – "Sanallista miekkailua voi tulla"

Iloista lasten naurua ja jännitystä oli ilmassa, kun Törnävän alakoulun oppilaat marssivat ruokailemaan viereisen hotellin ravintolaan kouluateriansa. Seinäjoella ei jääty aikailemaan, vaan viime viikolla tartuttiin toimeen ja kolmelle koululle järjestettiin ruokailu yrittäjien voimin. Törnävän koulun ruoan maanantaina ja tiistaina tarjoaa Hotel Sorsanpesän yrittäjä, tunnettu miljonääri Reima Kuisla. Maanantaina aamupäivällä 2A-luokan oppilaat järjestäytyivät riviin Törnävän koulun pihamaalla syysauringon paisteessa opettajansa Minna Rytylän opastamana. –Aika moni oli yllättynyt, että oikeastiko joku tarjoaa meille nyt tämän, mutta tietysti tuntuu vähän juhlalliselta lähteä ravintolaan syömään, opettaja naurahtaa. Opeteltiin käyttäytymistä Rytylän mielestä hotellin suunnalta on erittäin hieno ele tarjota koululaiselle ruokailu JHL:n lakon aikana, joka koskettaa myös seinäjokelaisia kouluja. –Totta kai silloin mietti, että kun lakko tuli, että saavuttaako tieto kaikki perheet, kun oli se uhka, että pitäisi olla eväät.

 • Sää oulu tänään
 • Onko liittoon kuulumattoman työntekijän osallistuttava lakkoon?
 • Saariselkae inn majatalo panimo
 • Olympia jalkapallo 2016
 • Ilmaiset pelit nettipelit
 • Ammattiliitto - miksi kannattaa kuulua liittoon? Mitä hyötyä siitä on?
 • Liittoon kuulumaton lakon aikana
 • ‎Nurmijärven Uutiset on the App Store
 • Laillinen vai laiton lakko – ja ketkä voivat osallistua? - Taloussanomat - Ilta-Sanomat
 • Vaihda vanha iphone uuteen 8

Näin se on, paremmille työntekijöille kultainen kädenpuristus ja kultainen suihku siten alemman tason länkyttäjille. Osallistu keskusteluun Miksi ulkoministeri Haavisto ei ole vielä eronnut? Kun ulkoministeri Timo Soini osallistui aborttiprotestiin työmatkalla – vihreät tyrmistyi: "Katsooko hallitus taas Soinin touhut sormien läpi? " Ja Vihreät vaativat Timo Soinin eroa ulkoministerin virasta. Esim. Kansanedustaja Emma Kari, joka on tällä hetkellä Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajana. ihmetteli Twitterissä, miksi pääministeri ei puutu ulkoministerin toimintaan, jos se ei vastaa hallituksen linjaa. Nyt kun rikospoliisi epäilee ulkoministeri Pekka Haavistoa (vihr. ) virkarikoksesta ja yhteistoimintavelvoitteen rikkomisesta, niin Marinin hallitus on hiljaa eikä kommentoi mitenkään Haaviston rikossyytteitä. Eikö Marinin hallitusta lainkaan huolleta se, mitä ulkomailla ajatellaan siitä, että Suomen ulkoministeri saa jatkaa virkaansa vaikka on syytteessä kahdesta rikosesta, josta toisesta voisi saada jopa kaksi vuottaa vankeutta?

Ne toimivat pääasiassa kiertolaispanimoina, eli ne valmistavat oluensa muiden panimoiden tiloissa. Sellaisia ovat esimerkiksi Big Drop, Infinite Session ja Small Beer Brew Co. Suffolkissa sijaitseva Big Drop oli omien sanojensa mukaan perustamisvuonnaan 2016 maailman ainoa pelkästään alle 0, 5% alkoholia sisältäviä oluita tekevä panimo. Sen perustivat lakimies Rob Fink ja hänen ystävänsä James Kindred, jotka olivat perheenperustamisvaiheessa vähentäneet alkoholinkulutustaan ja turhautuneet juomaan mauttomia alkoholittomia oluita. Big Drop -oluita on kaikkiaan seitsemän: stout, lager, pale ale, IPA, brown ale, winter ale ja sour. Oluet ovat kahmineet palkintoja, ja panimo on jopa voittanut alkoholittomalla IPAllaan alkoholilliset kilpakumppaninsa vuoden 2019 Casual Dining Showssa Lontoossa. Alkoholittomiin oluisiin keskittyvistä brittiläisistä pienpanimoista toistaiseksi vain lontoolaisella Nirvana-panimolla on omat panimotilat. Ne saatiin käyttöön vuoden 2017 alkupuolella. Nirvanan perustaja Becky Kean kertoo, että idea omaan olueen ja panimoon tuli oikeastaan hänen isältään, joka ei voinut enää juoda olutta, mutta on aina rakastanut oluen makua.

Onko tämä Suomen hallituksen hälläväliä linja? Korona saa yhä kummallisempia muotoja - oli täällä jo ennen Wuhania? Se on ollut täällä jo 9 kk ennen Wuhanin tapausta? Ketä uskoo enään mitään. Kotisiivous vähintään 40e/h Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana korkeintaan 1e verran eli materiaalikustannukset ovat olemattomat. Siivoja saa 9e/h. Toki siivojan pitää pystyä maksamaan omat loma-ajan palkkansa myös joten siitä 20% lisää kustannukseen. Sitten tulee työnantajan sivukulut jotka ovat maksimissaan 50% siivojan palkasta eli päästään 1, 2 x 1, 5 x 9e/h = 16 e/h työvoimakustannukseen. Kuluja siivoamisesta tulee työnantajalle siis n. 17e/h. Eli kovat pitää katteen olla 23e/h jotta olisi kannattavaa. Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Pari sanaa ammattiliitoista: Ammattiliitot ovat taistelleet itsensä niin elimelliseksi osaksi yhteiskuntaamme, että he työehtosopimuksillaan turvaavat sellaisia asioita, joita muissa maissa turvataan lainsäädännöllä. Työehtosopimukset yleissitovuudellaan takaavat liittojen neuvottelemat edut myös niillekin, jotka eivät kuulu liittoihin. Siksi liittoihin kuulumattomia kutsutaankin tuttavallisemmin vapaamatkustajiksi. Palkka: Työehtosopimukset takaavat minimipalkan. Ilman yleissitovuutta ja sopimusta minimipalkasta voisivat työnantajat polkea palkkoja ja siten aiheuttaa epätervettä kilpailua. Paljon kehutussa "Saksan mallissa" työnantajat ovat maksaneet 1-2 € tuntipalkkoja, ja valtio on maksanut toimeentulotukea näille työntekijöille jotta he eivät kuolisi nälkään. Kyseessä onkin ollut epätervettä valtion tukemaa yritysten kilpailukyvyn parantamista. Samalla tämä on saanut Saksassa aikaan kahdet työmarkkinat. Tämä tarkoittaa sitä, että toisille maksetaan samasta työstä huomattavasti vähemmän, kuin toisille.

 1. Perustason ensihoitaja työpaikat
 2. Moda lehti