Tällä Hetkellä Ruotsiksi

Tienvarressa seisova harmaa betonimöhkäle näyttää tavalliselta, hiukan väljähtyneeltä virastorakennukselta. Satunnainen ohikulkija ei mitenkään voi arvata, että sen sisällä takoo tulosta yksi Suomen parhaista lukioista. Talon sisäpihalla 18-vuotias Mika Pousi avaa Kotka Svenska Samskolan oven. Hän on herännyt jo pari tuntia sitten kotonaan 40 kilometrin päässä Kouvolan Sippolassa. Suoraa bussiyhteyttä Sippolasta Kotkaan ei ole, joten Pousi on kulkenut koulumatkansa autokyydillä. – Ei pitkiä matkoja enää edes huomaa, niihin on jo tottunut. Joskus väsyttää, mutta pitää vain miettiä, miten ajan jakaa, Pousi toteaa. Ruotsinkieliseen alakouluun Kuusankoskelle matka oli vielä pidempi. Kyydit ovat kuitenkin järjestyneet helposti, sillä Pousin äiti on ollut töissä useammassa koulussa, jota poika on käynyt. Tälläkin hetkellä äiti työskentelee Svenska Samskolan koulusihteerinä. – Kuljin äidin kyydillä jo eskariin Kuusankoskelle. Kun äidin työt loppuivat, pääsin samalla kyydillä kotiin. Joskus kuljin ala-ja yläkoulussa taksillakin, mutta yleensä olen odottanut, että äiti pääsee töistä.

Hetken aikaa-Ruotsi - Suomi-Ruotsi Sanakirja - Glosbe

Ole Tjeder sanoo, että joskus kurssien yhteensovittaminen vaatii melkoista akrobatiaa. – Minulla on lyhyessä matematiikassa ryhmä, jossa on yksi oppilas lukion ensimmäiseltä, toiselta ja kolmannelta luokalta. Lukion toisella luokalla meillä on nyt pienin ryhmä koskaan. Siellä on vain kolme oppilasta. Mika Pousin äiti on ruotsinkielinen ja isä puhuu äidinkielenään suomea. Hän aikoo kirjoittaa äidinkielenään ruotsin. Pousi uskoo, että ruotsinkielisen koulun käyminen on hänelle tulevaisuudessa etu. – Kun on kaksi kieltä ja lähtee opiskelemaan, voi opiskella tutkinnon molemmilla kielillä.

  1. “Detox” ja chillaaminen trendaavat | Oriflame Cosmetics
  2. Spotify premium ilmaiseksi 2012.html
  3. Ajatukset karkaavat - 14 tällä hetkellä - Wattpad

4. Kellonajat

16-vuotiaita ei mielellään jätetä vielä ilman valvontaa, Tjeder kertoo. Juulia / Tillaeus Pieni lukio on ollut mukana lukiovertailujen kärkikahinoissa jo vuosien ajan. Viimeksi joulukuun alussa se ylsi kolmannelle sijalle STT:n lukiovertailussa. Kotka Svenska Samskola on yksi Suomen 20 pienimmästä lukiosta, ja tällä hetkellä sitä käy 36 oppilasta. Vuonna 2014 tehdyssä pidemmän ajan vertailussa Svenska Samskola nappasi kärkisijan, kun STT vertasi vuosien 2012-2014 ylioppilaskirjoitusten tuloksia lukion aloittaneiden keskiarvoon peruskoulussa. Svenska Samskola on Kymenlaakson ainoa ruotsinkielinen lukio, mutta Tjederin mukaan lukion aloittavista oppilaista vain yksi tai kaksi puhuu äidinkielenään ruotsia. Noin kolmannes oppilaista tulee perheistä, joiden molemmat vanhemmat ovat suomenkielisiä. Nämä lapset ovat tosin käyneet myös ruotsinkielisen peruskoulun. – Usein on käynyt niin, että lapsella on ollut ruotsinkielisiä kavereita, ja hän on halunnut mennä näiden kanssa samaan kouluun. Sitten on perheitä, jotka haluavat lapselleen vahvan ruotsin kielen taidon.

Suomen nuorten maajoukkueen kapteeni Mikael Granlund oli todella pettynyt mies tappiollisen välierän jälkeen. Osallistuminen pronssiotteluun ei mieltä lämmittänyt. – Tällä hetkellä pronssi ei kiinnosta, tämä tappio täytyy ensin yrittää murehtia alta pois, Granlund myönsi -sivuston haastattelussa. Ottelu Ruotsia vastaan ratkesi rangaistuslaukauskilpailuun, jossa viimeisenä ampujana ollut Granlund ei saanut edes laukausta aikaiseksi. – Teimme kovan työn ja aika julmalla tavalla tämä loppui. Tällaista jääkiekko joskus on, Granlund harmitteli.