Miika Tiainen Sdp

Tulevaisuususkon rapautuminen ja kilpailukulttuuri näkyvät myös nuorten poliittisen osallistumisen vähäisyytenä: äänestysaktiivisuutemme laahaa matalalla. Samaan aikaan esimerkiksi varsinaissuomalaisten kansanedustajien keski-ikä on 50, 2 vuotta, kansanedustajina he ovat olleet keskimäärin 12 vuotta. Kiire ja esikuvien puute synnyttävät kierteen: ei ole oikein aikaa osallistua, eikä oman ikäisten näkymättömyys päätöksenteossa juuri kannusta siihen. Ehdolle asettautumiseen tai normista poikkeavan ehdokkaan valitsemiseen vaaditaan poliittista rohkeutta, eikä nuorten keskuudessa ole juuri ollut syytä luottaa yhteisiin onnistumisiin. Sellaista poliittista rohkeutta tarvitsen itsekin nyt, sillä minut on asetettu SDP:n eduskuntavaaliehdokkaaksi Varsinais-Suomesta. Kirjoitan tätä sinulle, joka tunnistat itsessäsi saman epävarmuuden, saman ahdistuksen äänesi kuulumattomuudesta kohtaamiemme yhteiskunnallisten ongelmien edessä. Sinulle haluan sanoa, että näiden ongelmien ei tarvitse määritellä tulevaisuuttamme.

Miika Tiainen - Koulutuksen puolesta ilmastonmuutosta taklaten - SDP Turku

Eduskuntavaalit 2019 "Miksi olet ehdolla", on kysymys, johon saan vastata usein. Päätökseeni vaikutti vahvasti yksi luku: 45%. Sen verran ikäisistäni nuorista suhtautuu pessimistisesti Suomen tulevaisuuteen asuinmaana. Mitä se tarkoittaa? Se tarkoittaa, että vastaasi kulkevista nuorista melkein joka toinen suhtautuu tulevaisuuteen epäroiden. Löytyykö täältä töitä? Onko Suomessa hyvä asua jatkossakin? Riittävätkö hyvinvointipalvelumme? Miten ilmastonmuutos tulee vaikuttamaan? Siitä syntyi kipinä: päätin lähteä ehdolle, koska palo tehdä töitä tärkeiksi kokemieni asioiden puolesta kasvoi suuremmaksi, kuin pelko epäonnistumisesta tai leimautumisesta. Lähdin mukaan, koska haluan, että maapallo säilyy asuttavana tuleville ihmis- ja eläinsukupolville. Haluan, ettei yhdenkään nuoren tarvitse pelätä oman tai yhteiskunnan tulevaisuuden puolesta. SDP:n valitsin erityisesti siksi, koska puolueen pitkät perinteet yhdenvertaisen ja inhimillisen yhteiskunnan puolesta toimimisessa vetosivat. Toisaalta koin myös vahvasti, että puolueessa tarvitaan vielä enemmän nuoria.

Nuorten hyvinvoinnin kurssi on käännettävä, jotta meillä kaikilla on mahdollisuus unelmoida. Aamuset-kaupunkimedia (AKM)

Miika tiainen svp besoin

Hitot Lontoosta — itse ainakin haluaisin tänne toimivampaa joukkoliikennettä, enkä lähtökohtaisesti jotain vain siksi, että se nyt sattuu olemaan halpaa. Kaksikerrosbussien kokeilu ajaa myös täysin eri tarvetta kuin ratikkahanke. Se ei ole kaupunkialueella liikuttaessa erityisen nopea vaihtoehto eikä se edistä kaupunkikehitystä ja kaupunkirakenteen tiivistymistä ratikan tavoin. Bussia myös kokeiltiin Naantalin linjalla juuri siksi, että monet matkustavat tuon linjan päästä päähän, jolloin matkaaminen vertautuu monessa mielessä enemmän pitkän matkan- kuin joukkoliikenteeseen. Itsekin bussia lähes päivittäin käyttävänä olen saanut istuskella pitkiä minuutteja Aura- ja Linnankadun risteyksessä. Puhumattakaan epätoivoisesta juoksentelusta bussia vaihtaessa. Bussit ovat lähes poikkeuksetta myöhässä ruuhka-aikoina ja liikenne kaoottista, kun läpiajokieltoa ei noudateta. Keskustassa kulkemisen täytyy olla sujuvaa myös jalankulkijoille, pyöräilijöille ja joukkoliikenteen käyttäjille. Tulevaisuuden kaupunkia ei enää voida rakentaa pelkästään autojen ehdoi... lla.

Miika Tiainen, 51 Ikä: 24 Arvo/ammatti: opiskelija, KTK Kotipaikka: Turku Tärkeimmät luottamustoimet: Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtaja 2018, Turun yliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtaja 2017, Nuorisoalan kattojärjestö Allianssin hallituksen jäsen 2019 Perhe: vanhemmat ja sisko Harrastukset: lukeminen, uinti ja kuntosali Nettisivu/Facebook-sivu/muu some-osoite:,, Ota yhteyttä:

Yle - Vaalikone - Eduskuntavaalit 2019

Koulutuksella toivottomuutta vastaan - Koulutus vaatii lisäpanostuksia ja on paras reittimme ulos toivottomuudesta, julistaa opiskelija Miika Tiainen, joka pyrkii eduskuntaan 14. 4. 2019. - Oppimistulosten kääntäminen nousuun vaatii aitoja panostuksia, eikä pelkkiä tilastollisia silmänkääntötemppuja. Rahaa tarvitaan, jotta koulutuksen laatu saadaan pidettyä korkealla ja ryhmäkoot kurissa, niin että jokaisella opettajilla on aito mahdollisuus antaa oppilailleen kaikki näiden tarvitseva tuki. Miika Tiainen tuntee opiskelijoiden edunvalvontaa, sillä hän toimi Suomen Ylioppilaskuntien liiton (SYL) puheenjohtajana vuoden 2018. - Yhteiskunnalliset muutokset ovat hitaita. Siksi on paljonkin asoita, joita ajoin SYL:ssä ilman, että ne tulivat valmiiksi. Erityisesti nuorten asiat, kuten nuorten huonontunut työmarkkina-asema tai opintotuen parantaminen ovat lähellä sydäntäni jatkossakin, summaa Tiainen kauttaan Suomen ylioppilaiden nokkamiehenä. Tasa-arvo ja ympäristö agendalla - Muuten olen erityisen huolestunut epätasa-arvosta: siitä, että huono-osaisuutta ja terveys-ongelmia kasaantuu osalle väestöstä.

Jopa alakouluikäiset pohtivat, riittääkö työtä myös heille? Työ on myös muuttumassa yhä vaativammaksi ja vaativammaksi. Työn murroksen vaikutukset eivät synny tyhjästä, ne tehdään. Siksi spekuloiminen katoavien työpaikkojen määrällä ei nyt auta. Sen sijaan tulisi kysyä, miten me voimme tehdä työelämästä mielekkäämpää ja inhmillisempää - meille kaikille! Tarvitsemme vakautta, emme repimistä. Ehdokashaku

Suomen ylioppilaskuntien liiton puheenjohtaja Miika Tiainen pyrkii eduskuntaan - Uutiset - Aamuset

MIIKA TIAINEN SDP:n eduskuntavaaliehdokas Varsinais-Suomesta numerolla 51 Miika Blogi Vaalit Yhteystiedot

Vaalit – Miika Tiainen

Yle - Vaalikone - Eduskuntavaalit 2019

  • Miika tiainen sup.fr
  • Miika elomo
  • Miika tiainen sdv.fr