Palaneen Nurmikon Hoito

Pitkän nurmikon seassa alkaa hyvin pian viihtyä myös rikkakasveja, joita on vaikea saada pois. Ole ahkera, se palkitaan Kevätkesällä kasvun huippuvaiheessa oleva nurmikko kannattaa leikata kerran tai jopa kaksi kertaa viikossa. Pidempinä poutajaksoina ja hellekausina nurmikon leikkausta kannattaa vähentää, niin se ei kuivetu – ei se tosin kasvakaan yhtä nopeasti kuin sateen ja auringonpaisteen vaihtelussa. Aivan uutta nurmikkoa ei kannata leikata ennen kuin se on kymmenisen senttiä pitkä. Hellekausina ja pitkinä poutajaksoina nurmikon leikkausta kannattaa vähentää. Kevätkesän riesa monella pihalla on voikukkakasvusto, jota ei saa pois minkäänlaisella ruohonleikkurilla. Ainoa keino päästä eroon voikukista on repiä ne irti siihen tarkoitetulla laitteella tai myrkyttää ne luontoystävällisillä rikkakasvien torjunta-aineilla. Loppukesästä nurmikon kasvu alkaa jo selvästi hidastua, ja leikkauskertoja voi vähentää. Juuri ennen talvea nurmikko kannattaa leikata vielä aika lyhyeksi. Ruohojäte ja leikkurilla silputut lehdet voivat jäädä lannoittamaan maata, mutta isot lehti- ja ruohokasat kannattaa haravoida pois ettei niiden alle kerry esimerkiksi hometta.

Palaneen nurmikon howto.html

Tänä kesänä Suomessa on saanut nauttia auringosta ja lämmöstä. Ilma on ollut toisinaan jopa paahtava, kun lämpötila nousi yli 30-asteen. Moni nautti lämmöstä, mutta uuden nurmikon perustajille kuumuus aiheutti myös päänvaivaa ja kuluja. Yle / Riikka Heikkilä Aurinkoinen kesä on laittanut nurmikot koville. Etenkin vasta perustetut nurmipinnat ovat kärsineet kuivuudesta. Paikoitellen haaveet vihreästä pihasta ovat vaihtuneet keltaisiin ja kuiviin laikkuihin. - Säätä kannattaa seurata. Kastelua on hyvä lisätä jo silloin, kun ennusteissa näkyy pidempi poutajakso. Nurmea ei myöskään kannata leikata lyhyeksi paahtavalla säällä, ympäristönhoitaja Seppo Väisänen Joensuun kaupungilta kertoo. Kastelu tulisi kalliiksi Joensuun kaupunki ei ole joutunut kastelemaan puistoalueitaan. Väisäsen mukaan jonkin verran kuivuutta on nähtävissä puistoissa, joita hoidetaan hieman keskustan puistoja harvemmin. - Nurmia ei ole kuitenkaan kasteltu. Meillä on puistoja parisensataa hehtaaria ja lisäksi katujen väliset viheralueen, niin ei niitä kastella.

Näin herätät kulahtaneen pihanurmikon eloon - Koti | HS.fi

Näin vesi laskeutuu juuriin asti eikä jää pintamaahan. –Kannattaa kastella aikaisin aamulla ja myöhään illalla, kun on muutenkin viileätä eikä aurinko enää porota. Muuten vesi haihtuu takaisin ilmaan saman tien. –Paras ajankohta kastelulle on pienellä sateella, silloin vesi imeytyy parhaiten. Sateella kannattaa kastella, vaikka naapurit vähän ihmettelisivätkin. 9. Mitä maksaa keskikokoisen rivitalopihan tai omakotitalopihan kunnollinen kastelu kerralla? –Puhutaan muutamasta eurosta, vesi ei Suomessa ole kovin kallista. –Jos on esimerkiksi 200 neliön suuruinen nurmikko, jonka kastelee kolmen sentin vesikerroksella, vettä kuluu kuusi kuutiota. Talousvesi maksaa Tampereella 1, 43 euroa kuutiometri, eli se maksaisi 8, 58 euroa kerta. 10. Kasteleeko kaupunki jo kasvejaan? –Kaupunki kastelee istutettuja puita ja muita istutuksia, myös kesäkukkaruukkuja. Kaupungilla on kolme kastelutraktoria, jotka kiertävät kastelemassa niitä. –Koskipuistoon laitetaan kannojen kasteluun niin sanotut tihkukasteluputkistot, sellaiset ovat myös Arboretumin ruusutarhassa.

5 yleistä ongelmaa nurmikon hoidossa - Suomela - Jotta asuminen olisi mukavampaa

Ajettava leikkuri on erinomainen apuväline suurempien alojen leikkauksessa ja etenkin alkukesällä, kun leikkaustahti on jopa uuvuttavan tiheä. Myös ajettaviin leikkureihin on saatavana ruohonkerääjiä ja biosarjoja, jolloin ruoho jää lannoitteeksi. Ilta on paras aika leikata Kuumimmalla helteellä nurmikkoa ei kannata läkähdyttää kuoliaaksi leikkaamalla, mutta hellepäivinäkin nurmikon voi leikata iltamyöhään. Näin pinnat ehtivät umpeutua aamuksi, eikä heinä haihduta niin paljon vettä päiväsaikaan. Nurmikon leikkaus ei ole myöskään sadepäivän hommaa: paitsi ettei se ole kivaa, ei se ole myöskään fiksua. Märkä nurmikko ei katkea hyvin terien edessä, vaan pikemminkin taipuu terien alle. Se voi myös jäädä ikäviksi paakuiksi teriin ja hidastaa tai jopa estää ruohonleikkurin toiminnan. Kastele vain tarvittaessa Muutamia vuosia kasvanut nurmikko ei tavallisesti vaadi kastelua, vaan luonto hoitaa omansa. Erityisen kuumat aurinkoiset jaksot, joita meillä tosin on hyvin harvoin, voivat kuivattaa tai jopa polttaa nurmikon, jos se ei saa riittävästi kosteutta tai varjoa.

Tervehdyttaminen

Ajettava ruohonleikkuri helpottaa pihanhoitajan alkukesäistä urakkaa, jolloin nurmikko pitäisi leikata jopa kaksi kertaa viikossa. Säännöllisesti leikattu nurmikko ei ole pelkästään esteettinen asia: leikkaaminen myös vahvistaa nurmikkoa. Nurmikko tihenee, koska se saa lisää valoa ja kasvin tyveltä alkaa pukata uusia versoja. Nurmikko lisääntyy juuriversoista. Nurmikonleikkaus estää myös sammalten ja rikkaruohojen kasvua ja leviämistä ja esimerkiksi ampiaisia keräävien lajien kasvua. Hyvin hoidettu nurmikko viimeistelee talon ilmeen ja kertoo naapureille ainakin sen, että talosta ja sen ympäristöstä pidetään hyvää huolta. Ruohonleikkuuseen kuuluu saumattomasti myös trimmereiden ja mahdollisesti myös raivaussahan käyttö. Puiden, pensaiden ja aitojen alustat ja esimerkiksi terassin vierusta kannattaa trimmata jokaisen ruohonleikkuun yhteydessä. Raivaussahalla taas on hyvä viimeistellä ja siistiä puuvartisia kasveja ja esimerkiksi pensasaitojen alustoja. Jätä vähän leikkausjätettä maahan Leikkausjätteen voi jättää maahan, jos sitä ei tule kovin paljon.

Palaneen nurmikon howto.landure

  • Vw huolto
  • Palaneen nurmikon hoito
  • Palaneen nurmikon howto.html

Nurmikonleikkuu vahvistaa pihan vihreää mattoa – katso vinkit nurmikon perushoitoon! Nurmikonleikkuu on omakotiasujan välttämätön paha, mutta hyvin hoidettu nurmikko palkitsee. Ajettava ruohonleikkuri on jokaisen omakotiasujan luotto-apuri etenkin juuri nyt, kun ruoho kasvaa aivan silmissä. Lue nämä vinkit, niin pihasi pysyy ihanana vihreänä mattona! Nurmikkoa ei kannata ajaa aivan tyvestä poikki. Pituudesta kannattaa leikata noin 1/3 pois. Liian lyhyt nurmikko kuivuu ja palaa helposti helteellä. Nurmikonleikkuu ei ole aivan millintarkkaa puuhaa, mutta noin 1/3 pituudesta on hyvä ohjenuora ruohon lyhentämiseen. Jos lumen alta paljastuu keväällä palaneen näköinen nurmikko, syynä ei välttämättä ole liian lyhyeksi leikkaaminen, vaan jääpolte. Nurmikon pintaan on tullut jääkerros, joka on polttanut nurmikon. Nurmikolla ei pitäisi kävellä talvella, koska lumi tiivistyy nurmikon pintaan kovaksi kerrokseksi, joka saattaa muuttua jääkanneksi nurmikon päälle. Liian pitkäksi jätetty nurmikko ei sinänsä ole haitaksi muuten kuin kosmeettisesti: se ei koskaan näytä siistiltä.

–Jos taas puhutaan tuhansien neliöiden nurmikentistä, sadetinta saa pyörittää jatkuvasti ja vettä kuluu. 6. Entä muut pihan kasvit, pitääkö niitä kastella? Mitkä ovat kriittisimmät tapaukset? –Nurmikkoa enemmän olisin huolissani istutuksista: pensaista, perennoista, puista ja kesäkukista. Herkimpiä ovat uudet istutukset. Jos olet viime kesänä tehnyt pihan ja istuttanut sinne uudet taimet, ne ovat herkkiä kuivumaan. Niiden juuret eivät välttämättä ole vielä juurtuneet uuteen kasvupaikkaan. –Myös uusi nurmikko vaatii kastelua, jos se on kylvetty tai siirretty nyt keväällä tai myöhään syksyllä. Muuten nuori nurmikon oras saattaa palaa ja kuolla. –Havukasvit ja muut ikivihreät ovat myös nyt kovilla, kun takana on pitkä, kuiva kevät. Esimerkiksi tuijat, katajat, alppiruusut ja atsaleat. 7. Miten pitää kastella, että siitä on jotain hyötyä? –Pensas- ja perennaistutuksia pitää kastella pari kertaa viikossa. Kun kastellaan, kastellaan reilusti. Marjapensaalle voi riittää pari sangollista vettä, mutta istutetulle puulle 50 litraa kerralla.

  1. City market ruoholahti aukioloajat mt
  2. Mitä samoa sirille
  3. Dna lataus
  4. Norwegian saapuvat lennot helsinki resort