Parhaat Suomalaiset Elokuvat 2010

Elokuvassa nähdään totta kai laadukasta suomalaista aitoutta. Nelossijan Parhaat elokuvat 2010 -listalla vie elokuva nimeltä The Social Network. Dacid Fincherin ohjaamassa elokuvassa käsitellään sosiaalisen median viakutusta ihmisiin. Elokuvan on käsikirjoittanut Aaron Sorkin. Viidentenä listalla on elokuva nimeltä Cott pilgrim vs. the World. Musiikkiaiheinen toimintakomedia sisältää kaikenlaista deittailusta lähtien. Kuudes sija on kotimaisen Täällä Pohjantähden alla, joka on Timo Koivusalon käsialaa. Sota-aiheinen draama-elokuva on varmasti katsomisen arvoinen [Alkuperäinen lista: Leffatykki]

Parhaat suomalaiset elokuvat 2010 pdf

Perässä seurasivat Pepe Willbergin Pepe & Saimaa, Litku Klemetin Juna Kainuuseen, Jukka Nousiaisen Ei enää kylmää eikä pimeää, Pää Kiin Pää Kii, J. Karjalaisen Et ole yksin, Radiopuhelimien Oulu on kaupungin nimi ja Disco Ensemblen First Aid Kit. Juttua täydennetty klo 14. 07. Lisätty maininta, että 2010-luvun parhaat elokuvat valitsi Ylen kriitikkoraati.

Kuten on myös Suomi-Filmin tuotannot. Mieluiten siis 60-80-luvuilta. Tiedän, että Suomessakin on tehty hienoja elokuvia ties kuinka paljon, joten nyt vain valaisemaan arvon bloggaria mahdollisista sivistysaukoista.

Kaikki vuoden 2010 parhaat elokuvat löytyvät tältä TOP-6-listalta. Aina välillä tekee mieli vuokrata tai käydä katsomassa jokin elokuva, mutta elokuvan valinta on vaikeaa. Tältä listalta löydät vuoden 2010 parhaat elokuvat – niin kotimaiset kuin totta kai ulkomaisetkin. Parhaat elokuvat 2010 -lista on paras apu maailman parhaan elokuvan löytämiseksi! Paras vuonna 2010 julkaistu elokuva on – joko arvaat? Totta kai, paras elokuva vuodelta 2010 on Inception. Tämän elokuvan joudut toistaiseksi käydä katsomassa elokuvateatterissa, sillä DVD- tai BluRay-julkaisuja ei tästä elokuvasta ole vielä tehty. Aikovatkohan ehtiä tämän vuoden joulumarkkinoille! Toivotaan niin! Kakkosena parhaimmista elokuvista vuodelta 2010 kirii Lee Unkrichin ohjaama Toy Story 3 -niminen komedinen seikkailuanimaaito. Tämä kokoperheen elokuva kuuluu ehdottomasti ensi joulun pukinkonttiin! Kolmantena vuoden 2010 TOP-listalla häämöttää kotimainen dokumenttielokuva nimeltä Miesten vuoro. Elokuvan ovat ohjanneet Joonas Berghäll ja Mika Hotakainen.

  1. Matti nykäsen sanontoja
  2. Suomalaiset elokuvat
  3. Parhaat suomalaiset elokuvat 2010 portant
  4. Kriitikot ja toimittajat listasivat vuosikymmenen levyt ja elokuvat
  5. Parhaat suomalaiset elokuvat 2010.html
  6. Parhaat suomalaiset elokuvat 2010 2016
  7. Parhaat suomalaiset elokuvat 2010 en
  8. Kuntarekry.fi sivusto englanniksi - Kuntarekry
  9. Honor 8A Kuoret, Kotelot ja Panssarilasit | TT-Kauppa.fi
  10. Parhaat suomalaiset elokuvat 2010 full

Food Inc. (2010) Monet mahdollisesti vegaaniksi tai kasvissyöjäksi kääntänyt elokuva Food Inc. on dokumenttielokuvien parhaimmistoa. Elokuva käsittelee ruoan massatuotantoa, geenimanipulointia, sekä eläimien elinolosuhteita maatiloilla, jotka ovat vain muutaman maailmanlaajuisen korporaation omistuksessa. Massatuotannosta johtuen mahdollisesti tappava kolibakteeri on tartuttanut vuosittain yli 73 000 amerikkalaista. Vaikka teos keskittyy vain Yhdysvaltojen ruoantuotantoon, se aukaisee ihmisten silmiä joka puolella maailmaa. Tämä Robert Kennerin ohjaama elokuva ei jätä mitään sanomatta vaan dokumentoi nykypäivän ruokateollisuuden jokaisen salaisuuden kuluttajien tiedoksi. Tieto todellakin lisää tuskaa, mutta joskus meidän on kohdattava todellisuus — Food Inc. tekee sen helpoksi. Blackfish (2013) Gabriela Cowperthwaiten ohjaama Blackfish – koskettaa jokaista katsojaa valaspelkoisia lukuun ottamatta. Dokumentti kertoo pääasiallisesti Tilikum-nimisestä miekkavalaasta, joka vangittiin vuonna 1983 Islannissa.

Perässä seurasivat Pepe Willbergin Pepe & Saimaa, Litku Klemetin Juna Kainuuseen, Jukka Nousiaisen Ei enää kylmää eikä pimeää, Pää Kiin Pää Kii, J. Karjalaisen Et ole yksin, Radiopuhelimien Oulu on kaupungin nimi ja Disco Ensemblen First Aid Kit. Juttua täydennetty klo 14. 17. Lisätty maininta, että 2010-luvun parhaat elokuvat valitsi Ylen kriitikkoraati.

" Aurora osoittaa, että raskaita teemoja voi kuvata keveällä otteella", kirjoittaa Svenska Ylen Silja Sahlgren-Fodstad. Aamulehden Antti Selkokarin mukaan "harvassa ovat ne komediat joiden käyttövoimana ovat pakolaisuus ja päihdeongelmat. Lähiökämppien, räkälöiden ja päihdeklinikoiden paaluttamassa elämänpiirissä ei ole turisti- eikä muitakaan kliseitä. " 3. Jättiläinen (2016, ohj. Aleksi Salmenperä) Helsinki-filmi 6 ääntä. Aleksi Salmenperän kylmäävä trilleri pohtii suomalaista korruptiota. Talvivaaran kaivokseen perustuva elokuva on ohjaajansa mukaan fiktio, joka on totta. Iltasanomien Taneli Topelius kirjoittaa, että "Salmenperän psykologinen trilleri pohjautui tositapahtumiin, mutta elokuvana se tavoitti kauhujen työympäristön mukanaan tuomat jännitteet, joissa vainoharhat sekoittuivat väkevästi kylmääviin faktoihin". Kyselyssä neljänneksi tuli Teemu Nikin sysimusta komedia Armomurhaaja (2017) viidellä äänellä. Viidennen sijan jakoivat Pirjo Honkasalon mustavalkoinen urbaani draama Betoniyö (2013), AJ Annilan Neuvostoliitto-epookki Ikitie (2017), JP Valkeapään tuore komedia Koirat eivät käytä housuja (2019), Aleksi Salmenperän pienen budjetin taidonnäyte Tyhjiö (2018) ja Selma Vilhusen esikoiselokuva Tyttö nimeltä Varpu (2016).

Tehtiin niin, että sain itse toimia mittarina sille, mikä on hyvää ja mikä huonoa. Tätä nykyä Hymyilevä mies tunnetaan joka puolella Eurooppaa ja jonkin verran kauempanakin. Esimekiksi Oscar-voittaja Moonlightin (2016) ohjaaja Barry Jenkins on elokuvan fani. – Luojan kiitos tein itselleni rehellistä elokuvaa. Olisi ollut kiusallista jos olisi yrittänyt miellyttää ja elokuva olisi menestynyt. Sitten pitäisi taas miettiä, milloin pääsisin tekemään sen elokuvan, jonka oikeasti haluan tehdä. Opit tulevat käyttöön Kuosmasen valmisteilla olevassa toisessa pitkässä elokuvassa. Se on saanut innoituksensa Rosa Liksomin Finlandia-palkitusta romaanista Hytti nro 6 (2011). – Päätin Hymyilevän miehen jälkeen tehdä jotakin tosi helppoa. Kävikin ihan päin vastoin. On tulossa kiinnostavat mutta erittäin haasteelliset kuvaukset ja hyvä niin, ohjaaja sanoo.

Katso-lehden Tuomas Riskala perustelee, että " Hymyilevä mies laittaa myös yleisönsä hymyilemään, melkein väkisin. Ihana elokuva kaikin tavoin. Hauska, hurmaava ja kerronnaltaan ihailtavan vaivaton, sekä ennen kaikkea pohjattoman inhimillinen. " Helsingin Sanomien Jutta Sarhimaan mukaan "rohkea, taitava ja arvomaailmaltaan aivan poikkeuksellinen teos purkaa historiamme kapeaa mieskuvaa ja kertookin rakkaudesta. Kuosmasen elokuva onnistuu siinä, missä niin usein epäonnistumme: nousemaan pelkän kansallisen sankaritarinan yläpuolelle ja tekemään sen universaalin tenhoavasti, elokuvan taikaa hyväksikäyttäen. " 2. Aurora (2019, ohj. Miia Tervo) Dionysos Films 8 ääntä. Miia Tervon esikoiselokuvassa Mimosa Willamon esittämä päihdeongelmainen nuori Aurora etsii iranilaiselle Darianille suomalaista vaimoa auttaakseen häntä saamaan turvapaikan. Helsingin Sanomien Veli-Pekka Lehtonen perustelee Auroralle antamaansa ääntä sillä, että se "on loistava Rovaniemi-elokuva ja myös universaali romanttinen komedia, jossa pohjoiseen hulluuteen ja ankeuteen yhdistyy suurta riemua ja iloa. "

Näinä päivinä eletään niitä aikoja, jolloin listataan päättyvän vuosikymmenen merkkitekoja: parhaita niitä ja näitä. Yleisradion koolle kutsumat elokuvakriitikot ja elokuvatoimittajat ovat esimerkiksi valinneet 2010-luvun parhaan kotimaisen fiktioelokuvan. Se ei ole yleisön suosikki Tuntematon sotilas vaan J uho Kuosmasen Hymyilevä mies. Vuonna 2016 ensi-iltaan tullut elokuva kertoo tarinan nyrkkeilijä Olli Mäen elämästä. Kakkoseksi 34 kriitikon raati nosti Miia Tervon tänä vuonna valmistuneen Auroran ja kolmoseksi Aleksi Salmenperän Jättiläisen vuodelta 2016. Sen paremmin Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas (2017) kuin Aki Kaurismäen Le Havre (2011) tai Toivon tuolla puolen (2017) eivät yltäneet mitalisijoille. PMMP oli ykkönen albumeissa Vuosikymmen tärkeimmät kotimaiset rock- ja pop-albumit listattiin jo marraskuussa Soundi -lehden äänestyksessä. Valinnoista vastasi 60 musiikkitoimittajaa. Kärkeen nousivat PMMP:n Kovemmat kädet (2005), Liekin Korppi (2003) ja Riston Aurinko aurinko plaa plaa plaa (2006).