Porvoon Taidehalli Näyttelyt

Taidehalli – Wikipedia

Hampurin taidehalli, joka avattiin vuonna 1869. Taidehalli ( saks. Kunsthalle) on kuvataiteen vaihtuvien näyttelyiden tai muiden näyttelyiden esittämiseen tarkoitettu näyttelytila tai rakennus. Taidehalli poikkeaa taide museosta siten, että tavallisesti sen tehtävänä ei ole taiteen tutkimustoiminta. Taidehalli joko ylläpitää tai ei ylläpidä taidekokoelmia. Taidehallit ovat tavallisesti myös näyttelytiloina suurempia kuin taidegalleriat ja niiden ensisijainen tehtävä on taiteen esittely. Tavallisesti taidehallin organisaation takana on taide- tai taiteilijayhdistys, kaupunki, yritys tai näiden yhteisosuus säätiössä. lähde? Ensimmäiset taidehallit perustettiin Saksassa 1800-luvun alussa. Eräs kuuluisia saksalaisia taidehalleja on vuonna 1869 avattu Hampurin taidehalli, joka perustamisen takana oli vuonna 1817 perustettu Hampurin taideyhdistys. Ruotsissa taidehalleja on runsaasti. Liljevalchin taidehalli Tukholmassa otettiin käyttöön vuonna 1916 ja Malmön taidehalli on eräs suurimpia nykytaiten näyttelytiloja Euroopassa.

Porvoon Taidehalli on Taidetehtaassa sijaitseva näyttelytila, jossa pääset kokemaan nykytaiteen eri ilmaisumuotoja. Porvoon Taidehallin näyttelyt vaihtuvat kuukausittain. Näyttelytila koostuu yhdestä päänäyttelystä sekä kahdesta pienemmästä tilasta, Galleria Fikka ja Kulma. Päänäyttelyissä esillä ovat ajankohtaisia nykytaiteen taitelijoita. Galleria Fikka on näyttelytila on näyttelitila joka esittelee pääasiassa media- ja installaatiotaidetta. Kulman toiminnan painopisteenä on esitellä pääasiassa maalaustaidetta. Porvoon Taidehallissa järjestetään myös laaja oheisohjelma kulttuuritapahtumia kuten konsertteja, lastenteatteria ja luentoja. Tapahtumista ilmoitetaan Taidetehtaan tapahtumakalenterissa. Porvoon Taidehalli on osa Porvoon kaupungin kulttuuripalveluita Yrjö A. Jäntin taidekokoelma Porvooon Taidehallissa on pysyvästi esillä teoksia kaupungin kokoelmiin kuuluvasta Yrjö A. Jäntin taidekokoelmasta. Kokealmasta löytyy teoksia merkittäviltä suomalaisilta taiteilijoilta kuten Elin Danielson-Gambogi, Eero Järnefelt ja Essi Renvall, sekä Porvoossa vaikuttaneilta taiteilijoilta kuten A., Stig Fredriksson, Karin & Åke Hellman, Juhani Linnovaara.

  1. KotiHoiva - Vakuutustuotteet - AIG
  2. Syvässä kaivoksessa tutkitaan kallion lämmön hyödyntämistä – onko maanalainen energia tulevaisuuden ratkaisu? – Päivän Lehti
  3. Porvoon pelikauppa
  4. Danske bank häiriötiedotteet 2017 apply
  5. Poliisi varoittaa Office 365 -tietomurroista: "Pahinta on, ettei huijausta tunnista" Yrittajat.fi