Rintojen Pienennysleikkaus Hus

Leikkauksen jälkeen ota yhteyttä jos: • leikkausalueella ilmenee yllättävää tai pahenevaa kipua • haava vuotaa jatkuvasti verta, turpoaa tai alkaa märkiä • yli 38 asteen kuume kestää yli vuorokauden.

Rintojen pienennysleikkaus hus

Saunomista ja uimista ei suositella ennen kuin haavat ovat parantuneet. Tukiliivejä (lisänä tarvittaessa urheilutoppi) käytetään ainakin 2 viikon ajan ympäri vuorokauden ja tämän jälkeen vielä päivisin 2-6 viikkoa riippuen käytetystä tekniikasta. Kaarituellisia liivejä voi käyttää 1-2 kk jälkeen lääkärin ohjeen mukaan. Heti leikkauksen jälkeen rintojen muoto voi olla tarkoituksella "ylikorjattu" ja haavojen kohdalla iho rypytetty. Rinnat muotoutuvat ja iho supistuu useiden kuukausien ajan. Sairauslomaa kirjoitetaan yleensä yksi kuukausi. Kaikkea liikuntaa voi harrastaa tuntemuksien mukaan ilman rajoituksia kuukauden kuluttua leikkauksesta. Ompeleiden poisto Mahdolliset nännin ympärillä olevat sulamattomat ompeleet poistetaan kymmenen vuorokauden kuluttua leikkauksesta avoterveydenhuollossa. Pääosin haavoissa on sulavat ompeleet. Mikäli jokin ommelainekohta erittää ja kohdassa on näkyvissä ommelainetta pitäen haava auki ja eritystä yllä, voi näkyvän ommelaineen poistaa, kun leikkauksesta on kulunut pari viikkoa.

Rintojen pienennysleikkaus husband

Kymmenen jälkeen hoitaja tuo esilääkkeet. Alkaa unettaa. Leikkaussalissa on tohina kuin formuloitten varikolla. Kaikki käyvät kättelemässä ja esittäytymässä, niin kuin jotakin tajuaisin ja muistaisin. Kaksi minuuttia, niin olen kapealla pedillä pää, selkä ja kyljet täynnä antureita. Kanyyli käteen ja hyvää yötä. Herätessäni silmäni osuvat ensimmäiseksi kelloon: 12. 20. Olo on ihan hyvä, ei kipuja, jalat liikkuvat. Ylävartalo on paksuissa siteissä. Puolen tunnin kuluttua pääsen osastolle. Käyn heti vessassa. Se ei ole ihan yksinkertaista, koska minusta lähtee kolme letkua. Yksi on nesteytyspussi, kaksi luikertelee ulos rintojen sivusta omiin pusseihinsa - ne ovat mahdollisia vuotoja varten. Vessareissu kuitenkin onnistuu hyvin eikä jää ainoaksi. Suuta kuivaa armottomasti, ja joudun pyytämään vettä monta kertaa iltapäivän aikana. Lääkäri tulee käymään ja kertoo, että toisesta rinnasta lähti 350 ja toisesta 380 grammaa. Yllätyn, ettei määrä ole suurempi. En uskalla kurkkia kaula-aukosta, annan hoitajien katsoa.

Lopullinen tulos näkyy vuoden päästä Ennen leikkausta tehdään rintojen kuvaus ja mammografia. Itse leikkaus suoritetaan nukutuksessa, ja se kestää yleensä pari tuntia. Kotiin pääsee yleensä jo yhden sairaalayön jälkeen. Alussa haavojen päällä pidetään haavateippejä, käytetään tukevia liivejä yötä päivää ja vältetään pomppivaa liikuntaa. Kipujen kanssa pärjää yleensä ihan tavallisilla kipulääkkeillä. – Rintojen lopullinen muotoutuminen ja asettuminen sekä arven kypsyminen kestävät noin vuoden, Kääriäinen sanoo. Normaalipainoisilla ja lievästi ylipainoisilla leikkaukseen liittyvät riskit ovat yleensä pieniä haavan paranemiseen liittyviä ongelmia. Rintakirurgiaan liittyy kuitenkin myös verenpurkauman riski, minkä takia saatetaan joutua lisäleikkaukseen. Se ei ole kuitenkaan kovin yleinen komplikaatio. – Pääsääntöisesti leikkauksen jälkeen saa sairaslomaa neljä viikkoa. Siinä ajassa pitäisi olla siinä kunnossa, että pystyy tekemään ihan mitä tahansa työtä ja palaamaan normaaliin elämään. Näkyvät arvet eivät potilaita haittaa Rintoihin jää pienennysleikkauksen seurauksena kohtuullisen isot arvet.

Rintojen pienennys HUS-palvelusetelillä - Eiran lääkäriasema ja sairaala

Parasta on, että voin pukea päälleni mitä vain. Huomasin vasta leikkauksen jälkeen, että olin aina ennen katsonut peilistä ensin rintojani. Pullottavatko ne? Näytänkö taas lehmältä? Mikään vaate ei istunut kunnolla. On vapauttavaa, että minun ei tarvitse ajatella vaatteita. Ja ehkä vielä hienompi juttu on se hyvin kokonaisvaltainen tunne, että nyt olen sen kokoinen kuin minun kuuluukin olla. Ikään kuin olisin ollut väärässä nahassa koko elämäni. Ihailen ja kadehdin naisia, jotka ovat sinut isojen rintojensa kanssa ja kantavat ne ylpeydellä. Minulta se ei luontunut. Onneksi kaltaisilleni on nykyään apu tarjolla. Artikkeli on julkaistu ET Terveys -lehden numerossa 1/2017.

 • Rintojen pienennysleikkaus hussein
 • Mammut hus
 • Märkätilan muovimatto 3m
 • Hyvä sähköinen ajopäiväkirja
 • Gigantti iphone 5 iphone
 • Mies ulos sinusta
 • Pikku Mökki 1 - Mökkiavain vuokramökit
 • Rintojen pienennys HUS-palvelusetelillä - Eiran lääkäriasema ja sairaala

Mammut hus

Hän ja sairaanhoitajat kehottavat hankkimaan etukäteen niin kipulääkkeet kuin napakat urheiluliivit, joita pidetäänkin sitten pari viikkoa yötä päivää. Huh. Vähän hirvittää. Leikkausta edeltävänä päivänä mittaan rinnanympäryksen: 100 cm. Katson viimeistä kertaa peilistä vanhoja rintojani. Heippa sitten ja kiitos, ihan hyvin olette palvelleet minua ja kolmea lastani. Huomenna veitsi viiltää. Kuin formuloitten varikolla Leikkauspäivänä mies ajaa minut räntäsateessa Kirurgiseen sairaalaan kello kahdeksaksi. Leikkaava lääkäri piirtää minulle vihreällä tussilla uudet rinnat ja selittää, miten ne rakennetaan - nänniä sinne ja kielekettä tänne, en oikein hahmota. "Rinnat ovat aluksi aika töröt, mutta laskeutuvat paikoilleen ajan mittaan. Kestää noin vuoden tai kaksi ennen kuin ne saavuttavat lopulliset muotonsa", lääkäri kuvailee. Päiväkirurgisella osastolla on 16 verhoin erotettua petipaikkaa. Kaikki paikat eivät ole täynnä. Vaihdan päälleni lohenpunaiset sairaalavaatteet ja valkoiset sukat.

Leikkaus Rintojen pienennysleikkaus (reduktiomammaplastia) tehdään oireita aiheuttavan rintojen ylisuuren koon takia tai rintojen erikokoisuuden vuoksi. Leikkauksessa rinnoista poistetaan rauhaskudosta, rasvaa ja ihoa. Samalla korjataan myös nännin laskeuma. Ennen leikkausta tehdään leikkauspiirrokset iholle tussilla. Leikkaustapa suunnitellaan potilaskohtaisesti. Imettäminen on todennäköisimmin mahdollista rintojen pienennysleikkauksen jälkeen, kun nänni siirretään rintakudoskielekkeen varassa. Mikäli nänni joudutaan siirtämään vapaana siirteenä (harvemmin erittäin kookkaissa rinnoissa), imettäminen ei onnistu, koska rintatiehyet on katkaistu. Mahdolliset raskaudet on hyvä ajoittaa vähintään 1 vuoden päähän leikkauksesta, jotta kudosparaneminen on saatu päätökseen. Kuitenkin leikkauksessa aikaansaatu muoto ja koko voivat muuttua raskauksien myötä, joten varminta on lykätä leikkaus raskauksien jälkeen. Komplikaatiot Huomattava ylipaino lisää komplikaatioita ja leikkausta ei voida näin ollen suorittaa riittävän turvallisesti.

 1. Laitteita joissa on sähkömagneetti
 2. Lapin kesä soinnut ja santa clara
 3. Moccamaster vesisäiliön puhdistus