Budapestin Parhaat Nähtävyydet

* TripAdvisor LLC ei ole varauspalvelu eikä se veloita sivuston käyttäjiltä palvelumaksuja... TripAdvisor LLC ei ole vastuussa muiden verkkosivustojen sisällöstä. Verot ja maksut eivät sisälly diileihin.

Budapestin nähtävyydet - Koe ainakin nämä 6 nähtävyyttä

Shutterstock Kaupunkilomat Unkarin pääkaupunki Budapest on täynnä kaunista arkkitehtuuria ja näyttäviä maisemia, mutta kaupunki tarjoaa myös monipuolisia elämyksiä. Koe lomasi aikana ainakin nämä nähtävyydet! Päivitetty: 11. 12. 2018 1. Linnavuori Unkarin pääkaupunki Budapest jakautuu nimensä mukaisesti kahteen osaan: Budaan ja Pestiin. Komeana kohoava linnavuori sijaitsee Budan puolella Tonavan rannalla. Kukkulalle pääsee niin köysiradalla kuin bussillakin, mutta sinne on myös reitti jalankulkijoita varten. Varaa mukaan hyvät kengät ja vesipullo, jos päätät nousta linnavuorelle omin jaloin! Shutterstock Linnavuori on näyttävä kohde, jossa voi viettää vaikka koko päivän. Periltä avautuu Budapestin upeimpiin lukeutuva näkymä, joten vierailu on ehdottomasti vaivan arvoinen. Linnavuoren sisällä luikertelee luolaverkosto, missä voi vierailla. Luolaston lisäksi linnavuorella sijaitsee Budan linna, johon kuuluu useita museoita, kirkkoja ja tunnelmallisia kujia. 2. Sankarien aukio Budapestin suurin aukio Sankarien aukio, Hősök tere, sijaitsee suositun Andrássy út -kadun päässä.

Budapestin nähtävyydet vievät keskelle kaunista arkkitehtuuria ja mielenkiintoisia tarinoita. Kaupungin nähtävyydet viihdyttävät useammankin loman aikana, joten Budapestiin voi palata yhä uudelleen kokemaan jotakin uutta. Unkarin pääkaupunki Budapest on loistava matkakohde kaikenlaisille matkaajille. Budapestin nähtävyydet takaavat ettei tekeminen lopu kesken, olitpa vierailulla ensimmäistä tai viidettä kertaa. Nähtävyyksiä Budapestissa riittää jokaiseen makuun, sillä kaupungista löytyy ihanaa nähtävää niin nuorille että aikuisille! ( Artikkeli jatkuu tarjousten jälkeen... ) Löydä edulliset matkat, hotellit ja lennot Budapestiin tästä! Näet kaikki vaihtoehdot rullaamalla taulukkoa. Budapestin nähtävyydet – Top 6 Historiallinen kaupunki on täynnä mielenkiintoisia nähtävyyksiä, joiden parissa saa aikaa vierähtämään useamman tunnin. Alta löydät ne ehdottomimmat tärpit, kun olet kaupungissa liikkeellä. 1. Linnavuori Komeana kohoavaa Linnavuorta ei voi olla huomaamatta kartalla tai luonnossa, sillä se hallitsee kaupunkia voimakkaasti.

Kartalla tämä vuori sijaitsee Pestin puolella ja vuorelle voi kivuta vaikkapa opastetun kierroksen avulla. Kukkulalta löytyy myös Citadella –linnake, jossa on tykkejä ja kaunis sisäpiha. Parhaat Budapestin nähtävyydet lapsille Jos olet liikkeellä kaupungissa lapsien kanssa, löytyy Budapestista runsaasti ihmeteltävää ja ihasteltavaa lapsille ja nuorille. Lasten kanssa on hyvä suunnata muun muassa näihin kohteisiin: Aquaworld –vesipuistoon, joka on maailman suurimpia vesipuistoja. Millenáris Park –aktiviteettipuistoon, josta löydät kaikenlaisia seikkailuratoja ja näyttelyitä läpi vuoden. Gyermekvasút –lasten rautatiehen, joka on tehty lapsille. Budapestin nähtävyyksiä voi siis huoletta lähteä tutkimaan koko perheen voimin. Budapest Card – 17 nähtävyyttä ilmaiseksi + ilmainen joukkoliikenne Tällä kortilla pääset kokemaan 17 nähtävyyttä ilmaiseksi sekä Lukácsin kylpylän. Kortti on voimassa 1-5 päivän ajan. Korttiin kuuluu ilmainen joukkoliikenne sekä 50% alennuksia useisiin paikkoihin. Lähistölläkin riittää nähtävää Budapestin nähtävyydet vievät myös lähistölle, sillä kaupungin ulkopuolella on runsaasti ihania kohteita vierailuun.

Vuonna 1896 vietetyn Unkarin valtion tuhatvuotisjuhlavuoden kunniaksi rakennettu aukio on suosittu kohtaamis- ja tapahtumapaikka, missä järjestetään lukuisia juhlallisuuksia ja muita tilaisuuksia. Shutterstock Sankarien aukio on Budapestin tunnetuimpia kohteita. Sankarien aukiolla huomion keskipiste on lähes 40-metrinen näyttävä pylväs, jonka huipulla on arkkienkeli Gabrielin patsas. 3. Budapestin kauppahalli Budapestin näyttävin kauppapaikka on ehdottomasti suuri kauppahalli Nagycsarnok, kolmikerroksinen rakennus, joka on jo itsessään näkemisen arvoinen kohde. Suosittuun nähtävyyteen voi yhdistää myös shoppailupäivän, sillä tarjolla on valtava määrä paitsi tuoreita raaka-aineita myös monipuolinen valikoima matkamuistoja. Shutterstock Suosittu kauppahalli on arkkitehtonisesti kiinnostava nähtävyys. Tunnelmallinen ja näyttävä kauppahalli sijaitsee keskeisellä paikalla noin viiden minuutin kävelymatkan päässä Budapestin keskustasta. Paras aika vierailla kauppahallissa on maanantaista lauantaihin aamupäivästä, jolloin kiireisin ruuhka-aika on ohitse.

  1. Budapestin nähtävyydet - Koe ainakin nämä 6 nähtävyyttä
  2. Madridin nähtävyydet
  3. Budapest in parhaat nähtävyydet 10
  4. Budapest nähtävyydet - Matkailu-opas
  5. Ljubljana nähtävyydet

Vuonna 1896 valmistunut rakennus on täynnä huoneita ja kiinnostavia näyttelyitä – varaa siis riittävästi aikaa rakennuksen tutkimiseen! Kotisivut: 4. Széchenyin kylpylä Tärkeimmät nähtävyydet Budapestissä vievät myös kylpylöihin, joita kaupungissa riittää. Niistä Széchenyin kylpylä on kaupungin suosituimpia, sen kuuluessa Euroopan suurimpiin kylpylöihin. Näyttävä arkkitehtuuri ihastuttaa ja rentouttavat altaat sekä saunat takaavat lisäluksusta vierailuun. Kotisivut: Osta liput kylpylään täältä >> 5. Hõsök tere – Sankarien aukio Andrássy út –kadun päässä sijaitseva suuri Sankarien aukio on suosittu kohtaamis- ja tapahtumapaikka Budapestissa. Upeata aukiota koristaa näyttävä pylväs, jonka tähtenä on arkkienkeli Gabriel. Puiston takana oleva kaupunginpuisto on lisäksi kesäisin upea paikka viettää aikaa. Talvella alueella oleva pieni järvi muuntautuu romanttiseksi luistinradaksi, joten puistossa on nähtävää läpi vuoden. 6. Gellértinvuori Gellértinvuori on toinen loistava paikka nähdä maisemia ja Tonavan kaunista jokiviivaa.

Budapest nähtävyydet parhaimmistoa edustavat Buda linnoitus, Unkarin parlamenttirakennus, Danube Promenadi, Andrássy Avenue, sekä Suuri markkinahalli. Majesteetillinen Buda linnoitus on kenties keskeisin Budapestin maamerkeistä ja se on toiminut kautta aikain Unkarin kuninkaiden hallinnon keskuksena, mistä johtuen sitä on historiallisesti kutsuttu myös Kuninkaan Linnaksi. Buda linnoitus on rakennettu Castle Hill alueen eteläiseen kärkeen, ja alue on täynnä viehättäviä keskiaikaisia, Barokki, sekä 1800-vuosisadan taloja ja julkisia rakennuksia. Buda linnoituksen rakennukset pitävät sisällään myös mm. Budapestin Historian museon, Kansallisen Széchényi kirjaston sekä Unkarin kansallisgallerian. VIDEO: Buda linnoituksen esittely. VIDEO: Buda linnoituksen Budavári Sikló funikulaarin, joka yhdistää Adam Clark aukion Széchenyi siltaan, esittely. Unkarin parlamenttirakennus, jonka esikuvana on toiminut Lontoon Westminsterin palatsi, sijaitsee aivan Danube joen rannalla. Parlamenttirakennukseen pääsee tutustumaan kiertokäyntinä aikoina jolloin Unkarin parlamentilla ei ole istuntoa.

Toisen maailmansodan päätteeksi vuonna 1945 silta kuitenkin räjäytettiin, ja se uudelleenrakennettiin ja avattiin jälleen vuonna 1949. >> Lue lisää vinkkejä Budapestiin Rantapallon kohdeoppaasta! Teksti: Inka Khanji Kuvat: Shutterstock

Budan puolella sijaitsevaan kukkulaan voi kivuta niin köysiradalla että bussillakin – rohkeimpien kiivetessä jalkaisin. Ylhäältä avautuvat upeat maisemat ja sisällä olevaan luolaverkostoon kannattaa käydä tutustumassa. Lisäksi Linnavuorella sijaitsee runsaasti erilaista nähtävää, jotka kannattaa vierailulla kokea. Linnavuoren ehdottomasti tärkeimmät nähtävyydet ovat: Szentháromság tér –aukio Kuninkaanlinna, eli Budavár Matiaksenkirkko, eli Mátyás Templom Kalastajanlinnake, eli Halászbástya 2. Nagycsarnok – Budapestin kauppahalli Budapest on loistava shoppailukohde, mutta kaupungin keskeisintä kauppahallia voi lähteä ihastelemaan vaikkei ostoksia haluaisi tehdäkään. Kaunis rakennus viehättää niin ulkoa ja sisältä – kunhan vain muistat, että halli on sunnuntaisin kiinni! Varsinkin talvella paikka on täynnä ihanaa tunnelmaa. Lisää tietoa: 3. Parlamenttitalo Unkarin parlamenttitalo on todella upea uusgoottilaista tyyliä edustava rakennus. Parlamenttitalo on suosittu vierailukohde, jonne kannattaa ehdottomasti ostaa liput etukäteen.